StoryEditor

Anketa: Aký máte názor na nového pápeža Františka a čo od neho očakávate?

14.03.2013, 23:00
Autor:
(NP)(NP)

Cherie Clark, Írsko
Som spokojný hlavne s tým, že to je niekto úplne nový, nepoznačený aférami z posledného obdobia. Myslím, že by sa teraz mal čím skôr pustiť do reforiem, ktoré cirkev veľmi potrebuje, ako sú napríklad partnerstvá homosexuálov, či boj proti pedofílii.
Cenk Azoglu, Turecko
S priateľkou síce nie sme kresťania, ale moslimovia, no túto voľbu sme pozorne sledovali. Pre nás je dôležité, aby sa nový pápež postaral o zmierenie katolíkov s príslušníkmi ostatných svetových náboženstiev.
Daniel Martinez, Mexiko
Pochádzam síce z Latinskej Ameriky, podobne ako nový pápež, ale musím sa priznať, že on nebol mojím favoritom. Mal som iného. Ale som rád, že vyhral práve on. Teraz ho čaká ťažká úloha naštartovať zmeny, ktoré cirkev neodkladne potrebuje.
Kinga Marczewská, Poľsko
Cirkev sa musí dostať viac k ľuďom. Napríklad my, Poliaci, sme považovaní za katolícky národ, ale napriek tomu je u nás veľmi málo cirkevných novín a časopisov. Nový pápež by sa mal viac snažiť o otvorenie cirkvi a jej priblíženie k bežnej verejnosti.
Lilian Lamová, Hongkong
Hlavnou úlohou nového pápeža by malo byť, aby sa viac staral o mier na celom svete. Na Zemi je dnes veľmi veľa vojnových konfliktov, napätie vládne v Afrike či Severnej Kórei. Preto verím, že pápež František dokáže zjednotiť kontinenty a prispieť k zmiereniu vo svete.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 18:29