StoryEditor

CIA sleduje Američanov, oni sledujú CIA. Na Twitteri

08.06.2014, 14:16

Americká tajná služba si založila oficiálny profil na Twitteri. Účet pomenovala jednoducho: @CIA. "Nemôžeme ani potvrdiť, ani vyvrátiť, že toto je náš prvý tweet." Práve tak znel prvý odkaz, ktorý v piatok vo 13:49 vyslala do sveta. Chce sa tak viac otvoriť americkej verejnosti.

Sledovanie naopak
Neskoro, ale predsa. Tak okomentoval server CNN pripojenie americkej tajnej služby na sociálnej sieti Twitter. "Sme prvou obrannou líniou národa. Dosahujeme to, čoho iní nemôžu dosiahnuť a chodíme tam, kam iní nemôžu," napísala CIA do popisu svojho twitterového účtu. Uviedla ešte miesto svojej ústrednej centrály, teda Langley vo Virgínii.

Svoj profil aktivovala CIA v piatok popoludní. 24 hodín nato už ju sledovalo 430 tisíc užívateľov a jej prvý tweet vzápätí zdieľalo štvrť milióna ľudí. "Aké to je, keď raz sleduje niekto vás"? odkázal špiónom jeden z užívateľov.

CIA užívateľom za uvítanie na Twitteri poďakovala a dodala, že sa teší, že s nimi bude zdieľať svoje "odtajnené" informácie. Na to bryskně zareagoval server WikiLeaks, ktorý sa preslávil zverejnením tajných dokumentov americkej diplomacie. CIA adresoval tweet sa slovami: "Tešíme sa, až zverejníme utajené informácie o vás".

Bližšie k Američanom

Americká tajná služba súčasne spustila aj svoju stránku na Facebooku, údajne tak chce vylepšiť svoje renomé v očiach Američanov. "CIA bude môcť byť v priamom kontakte s verejnosťou a poskytovať jej informácie o svojom poslaní, histórii a ďalšom vývoji," citoval server CNN riaditeľa CIA Johna Brennana. "Máme dôležité postrehy na zdieľanie a chceme sa uistiť, že odtajnené informácie o CIA budú viac dostupné americkému ľudu, ktorému slúžime, v súlade s našou národnou bezpečnostnou misií," doplnil Brennan.

Americká tajná služba taktiež prisľúbila, že bude šíriť svoje najnovšie správy, stanoviská a informácie o možnostiach kariéry v jej centrálach. Okrem toho nechá nahliadnuť do svojho múzea či bude upozorňovať na aktualizácie na stránke World Factbook, ktorá poskytuje podrobné encyklopedické informácie o všetkých krajinách sveta.
CIA sa na internete doteraz prezentovala veľmi obmedzene. Okrem svojich oficiálnych stránok spravovala iba svoj profil na YouTube a na Flickr, kde publikuje zaujímavé fotografie.

01 - Modified: 2024-04-25 08:40:30 - Feat.: - Title: TikTok v EÚ pozastaví program odmien vo svojej aplikácii TikTok Lite 02 - Modified: 2024-04-22 10:00:00 - Feat.: - Title: Kraľuje sociálnym sieťam a láka na extrémne zľavy. Za globálnym úspechom značky Shein sa však skrýva omnoho viac 03 - Modified: 2024-04-19 06:23:00 - Feat.: - Title: Šéf CIA varoval pred najhorším scenárom pre Kyjev: Ukrajina bez ďalšej pomoci môže prehrať vojnu už tento rok 04 - Modified: 2024-04-18 11:02:22 - Feat.: - Title: Zvrat v prípade vykradnutej prevádzky Jovinečka. Influencer všetkých oklamal, valí sa na neho vlna kritiky 05 - Modified: 2024-04-16 08:24:30 - Feat.: - Title: Musk chce prinútiť nových užívateľov, aby za príspevky na sieť X platili
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
26. apríl 2024 20:04