StoryEditor

Kokaínový večierok s prostitútkami. Britský lord sa postaral o škandál

26.07.2015, 18:34

Prostitútky a kokaín. To stálo funkciu podpredsedu britskej Snemovne lordov Johna Sewela. Nedeľné vydanie denníka The Sun totiž zverejnilo video z divokého večierka, pri ktorom politik šnupe drogu z pŕs luxusnej spoločníčky. Šesťdesiatdeväťročný lord Sewel odstúpil a čaká ho vyšetrovanie.

Do budovy Snemovne lordov v nedeľu dorazila polícia po tom, čo sa na verejnosti objavili zábery s podpredsedom hornej komory britského parlamentu. Na zverejnenom videu je jasné, že si John Sewel užíva tvrdé drogy a luxusné prostitútky, ktorým zaplatil za schôdzku po 200 libier. Lord z Gilcomstonu vzápätí rezignoval.

Spojenec bývalého premiéra Tonyho Blaira si podľa zverejneného materiálu užíval sa spoločníčkami vo svojom byte vo Westminsteri. Na videu z minulého týždňa je šesťdesiatdeväťročný člen senátu zachytený polonahý s dvojicou sexuálnych spoločníčok. Pomocou päťlibrovej bankovky šnupe kokaín.

Jedna zo žien mu na zázname hovorí: "Ty si také zviera." Sewel reaguje: "Ja viem. Je to odporné, že?" Počas 45 minútovej schôdzky si mal politík dopriať tri "lajny" tvrdej drogy.

Johnovi Sewelovi, ktorý je lordom od roku 1996, je na videu položená otázka, či dostáva príspevky. Odpovedá, že dostáva sumu 200 libier denne, hoci naráža na to, že systém je v súčasnosti menej štedrý, ako tomu bolo predtým.

Predsedníčka hornej snemovne britského parlamentu barónka Frances D'Souza hovorí o neprijateľnom zlyhaní: "Odhalenie týkajúce sa správania lorda Sewela je šokujúce a neprijateľné. V nedeľu ráno na svoju funkciu rezignoval. Snemovňa lordov bude pokračovať v dodržiavaní štandardov verejného života a nebude tolerovať akékoľvek zlyhania. Týmito vážnymi obvineniami sa bude zaoberať komisár pre normu a metropolitná polícia," vyhlásila barónka.

Sklopil manželkinu fotografiu
Dodala, že Sewel odstúpil z postu podpredsedu aj z vedenia výborov, ktoré doteraz riadil, ale zatiaľ zostáva členom Snemovne lordov.

Sewel, bývalý labouristický minister poľnohospodárstva, je od roku 2005 tretíkrát ženatý, má štyri deti. Na záberoch je vidieť, že má snubný prsteň. Fotografiu manželky na stole sklopil tvárou dolu. Sám lord odmietol situáciu komentovať.
Video z Lordová kokaínového večierku s prostitútkami si môžete pozrieť TU.

Zdroj: Lidovky.cz

01 - Modified: 2024-04-14 12:15:48 - Feat.: - Title: Irán si predvolal britského, francúzskeho a nemeckého veľvyslanca kvôli postoju k útoku na Izrael 02 - Modified: 2024-04-14 07:15:00 - Feat.: - Title: Destabilizácia Blízkeho východu. Británia, Francúzsko aj Európska únia odsúdili iránsky útok na Izrael 03 - Modified: 2024-04-10 09:52:26 - Feat.: - Title: Varšavská polícia zadržala Nigérijčana s kufrom plným kokaínu 04 - Modified: 2024-03-30 10:30:00 - Feat.: - Title: Británia ako skládka toxických látok. Po brexite nemajú na ich reguláciu peniaze ani odborníkov 05 - Modified: 2024-03-24 11:28:16 - Feat.: - Title: Ruský opis útoku v Moskve je "dymovou clonou", tvrdí britský minister financií. Vyjadrenia berie s rezervou
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
23. apríl 2024 12:11