StoryEditor

Výlet v Barcelone si predĺžila na poslednú chvíľu. Reportérka sa druhýkrát narodila

24.03.2015, 19:27
Autor:
TASRTASR

Rozhlasová reportérka Ann-Kristin G. z nemeckej spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko sa dnes po druhý raz narodila.

Predĺžila si výlet
Dvadsaťjedenročná spolupracovníčka lokálnej rozhlasovej stanice Radio Neandertal bola od piatka súkromne v katalánskej metropole a mala sa vrátiť z Barcelony do vlasti predpoludňajšou linkou spoločnosti Germanwings. Napokon sa však na poslednú chvíľu spoločne s priateľom rozhodla predĺžiť si pobyt v Katalánsku a odletieť do vlasti až večerným spojom. To jej zachránilo život, pretože haváriu airbusu, na ktorý mala pôvodne letenku a ktorý sa v horskej oblasti v južnom Francúzsku zrútil z doteraz nezistených príčin, neprežil zrejme nikto zo 150 osôb na palube.

Správu prinieslo internetové vydanie nemeckého týždenníka Focus.

Reportérka podľa vlastných slov skolabovala po tom, ako sa dozvedela o havárii lietadla, a následnú hodinu ňou lomcoval plač.

Bezprostredne po zverejnení informácie o leteckom nešťastí sa telefonicky skontaktovala s dcérou novinárkina matka, ktorej prvá otázka znela, či je Ann-Kristin ešte na zemi.

Do Düsseldorfu by sa mala vrátiť v priebehu dnešného večera, pred nástupom do lietadla však netajila zmiešané pocity a strach, ktorý z lietania doteraz nemala.

Zachránili sa aj futbalisti
Futbalový tím Dalkurd FF z mesta Borlänge, ktorý vo Švédsku hrá tretiu divíziu, mal v pláne nasadnúť na let Barcelona - Düsseldorf 4U 9525. Hráči aj s trénermi sa vracali zo sústredenia v Katalánsku.

Keď však dorazili na letisko v Barcelone, rozhodli sa let zrušiť. Dôvodom mala byť zdĺhavá komunikácia s Düsseldorfom. Ich príbeh priniesol francúzsky web Le Figaro.

Pred sídlom leteckej spoločnosti Germanwings v Kolíne nad Rýnom sa dnes večer zhromaždilo okolo 100 kapitánov lietadiel a letušiek, aby si tu mlčky, zapaľujúc sviečky i kahance a držiac sa za ruky, uctili pamiatku obetí dnešného leteckého nešťastia, ktoré neprežil v južnom Francúzsku zrejme nikto zo 144 pasažierov ani šiestich členov posádky.

Viacerí z účastníkov pietnej spomienky mali na sebe ešte služobné uniformy, informovala tlačová agentúra DPA.

01 - Modified: 2024-04-11 08:00:27 - Feat.: - Title: Hrozba ďalších štrajkov je zažehnaná. Lufthansa sa dohodla s odbormi na zvýšení miezd palubného personálu 02 - Modified: 2024-04-10 20:29:46 - Feat.: - Title: Lufthansa prerušila do štvrtka lety do Teheránu kvôli situácii na Blízkom východe 03 - Modified: 2024-03-29 22:51:07 - Feat.: - Title: V talianskych Apeninách zomrela česká turistka. Zrútila sa, keď si chcela urobiť fotografie 04 - Modified: 2024-03-28 17:24:22 - Feat.: - Title: Platy pozemného personálu aeroliniek Lufthansa sa zvýšia minimálne o 12,5 percenta 05 - Modified: 2024-03-27 19:16:06 - Feat.: - Title: Aerolinky Lufthansa sa dohodli s odbormi na mzdách, ďalší štrajk nehrozí
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
27. apríl 2024 01:45