Reuters
StoryEditor

Chára prihrával na gól, Boston aj tak prehral štvrtý zápas v rade

24.03.2016, 06:32
Autor:
TASRTASR

Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára sa bodovo presadil v noci na štvrtok v zámorskej NHL, keď si pripísal asistenciu v zápase jeho Bostonu na ľade New Yorku Rangers. "Medvedi" však prehrali 2:5 a ťahajú tak negatívnu šnúru štyroch duelov bez bodového zisku. V tabuľke Atlantickej divízie zostali na 3. mieste, na deviaty tím Západnej konferencie Detroit majú trojbodový náskok.

Pre Cháru to bola 25. asistencia a 33. kanadský bod v prebiehajúcej sezóne. Kapitán Bruins odohral 20:29 min, pričom zápas dokončil s pluskou, vyslal na bránku súpera dve strely a zapísal si aj štvorminútový trest za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou. "Musíme sa spamätať, pretože nič nemáme isté. Z dneška sa treba opäť poučiť a ísť ďalej," hodnotil po stretnutí center Bostonu Patrice Bergeron vyhliadky svojho tímu na postup do vyraďovačky.

Rangers boli síce strelecky menej aktívni, no už v prvej tretine využili dve presilovky a naštartovali sa k víťazstvu. Už po úvodnej dvadsaťminútovke tak vyhnali z bránky hostí Tuukku Raska, ktorý nenastúpil zdravotne úplne fit. Na druhej strane žiaril Henrik Lundqvist, ktorý si pripísal 39 úspešných zákrokov. "Sme stále bližšie a bližšie k splneniu prvého z množstva cieľov, ktoré sme si v tejto sezóne stanovili," povedal o postupovom boji do play off Lundqvist, ktorého tím vyhral druhýkrát za sebou a drží si druhé miesto v Metropolitnej divízii.

Postupovú pozíciu do nadstavby si upevnili aj hráči New Yorku Islanders. Tí prerušili štvorzápasovú sériu prehier domácim triumfom 3:1 nad Ottawou. "Ostrovania", naďalej bez zraneného slovenského brankára Jaroslava Haláka, rozhodli o zisku dvoch bodov tromi gólmi v druhej časti hry. Postupne sa presadili John Tavares, Matt Martin a Brock Nelson. Na pozícii s prvou voľnou kartou do play off z Východnej konferencie majú Islanders pred Philadelphiou štvorbodový náskok.

"Najdôležitejšie bolo, že sme sa dostali do vedenia ako prví. Najmä proti tímu, ktorý mal deň predtým za sebou zápas a navyše musel cestovať," hodnotil pre zámorské médiá strelec prvého gólu Tavares. Jediný gól inkasoval v domácej bránke Jean-Francois Berube, ktorý si pripísal 22 úspešných zákrokov. Až v 47. minúte ho prekonal Mark Stone, pre ktorého to bol 23. gól v sezóne. "Je jasné, že v tejto časti sezóny sa už prejavuje únava. Mali sme v utorok náročný zápas s Washingtonom a do New Yorku sme prišli trochu neskôr. Ale tak to v tejto lige chodí," povedal kapitán "senátorov" Erik Karlsson.

New York Islanders - Ottawa 3:1

New York Rangers - Boston 5:2 (za hostí CHÁRA 0+1)

01 - Modified: 2018-04-18 05:43:35 - Feat.: - Title: Rytieri z Las Vegas postúpili do druhého kola play off. Tatar v zostave chýbal 02 - Modified: 2017-11-08 05:52:59 - Feat.: - Title: Islanders prehrali s Edmontonom. Halák sedel na striedačke 03 - Modified: 2017-10-15 07:40:50 - Feat.: - Title: Chára bol hlavnou postavou. Nazbieral tri body a vyhlásili ho za hviezdu zápasu 04 - Modified: 2016-10-14 05:33:18 - Feat.: - Title: Halákovi prvý zápas sezóny nevyšiel. Chára bol pri piatich góloch 05 - Modified: 2016-03-30 08:57:54 - Feat.: - Title: Hossa sa priblížil historickej méte. Prekonal hokejové legendy
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
26. apríl 2024 18:38