30 g ovsených vločiek, 30 g TOFU, sójová omáčka, polohrubá múka, 1 vajce, 3 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, Solčanka, majoránka, olej, voda obloha: horčica, kečup, koreňová zelenina, hlávková kapusta, cibuľa alebo pór
Ovsené vločky uvaríme na hustú kašu vo vode, do ktorej sme pridali sójovú omáčku. Do vychladnutej kaše pridáme najemno nastrúhané TOFU, vajce, prepasírovaný cesnak, nastrúhanú cibuľu, majoránku a Solčanku. Podľa potreby zahusťujeme múkou, aby sa nám z kaše dali tvarovať okrúhle burgre (placky s asi 10 cm priemerom). Poukladáme ich na naolejovaný plech a upečieme v rúre. Upečené vkladáme do rozrezanej žemle, potrieme horčicou, na to navrstvíme na rezance nastrúhanú koreňovú zeleninu, kapustu a kocôčky cibule. Nakoniec ozdobíme kečupom.
StoryEditor