TASR/AP
StoryEditor

Mali hadiu DNA. Priaznivec QAnonu zabil svoje deti, aby zachránil svet pred monštrami

15.08.2021, 13:44
Autor:
elieli
Matthew Taylor Coleman deti najskôr odviezol do Mexika a potom ich zastrelil spearfishingovou pištoľou.

Deti naložil do auta, odviezol do Mexika a potom ich zabil pištoľou na ryby. Štyridsaťročný muž z Kalifornie si uvedomoval, že jeho čin nie je správny. Bola to však podľa neho "jediná možnosť, ako zachrániť svet". Polícii povedal, že ho "osvietil" QAnon, konšpiračné hnutie rozšírené predovšetkým v USA. Muž veril, že z detí vyrastú monštrá z hadej DNA. Ich matka si myslela, že išli kempovať.

Matthew Taylor Coleman deti najskôr odviezol do Mexika a potom ich zastrelil spearfishingovou pištoľou. K činu sa údajne sám priznal. Vyšetrovateľom povedal, že v jeho videní mala manželka "hadiu" DNA, ktorú šírila ďalej.

​Telá dvojročného syna a desaťmesačnej dcéry v pondelok našiel miestny farmár na ranči kúsok od Rosarita, zhruba štyridsať minút od hraníc Spojených štátov. Telá Coleman zahodil do priekopy.

Matke bola celá situácia podozrivá

Otec sa s nimi na sobotňajšiu noc ubytoval v hoteli. Kamerové záznamy ukázali, že s nimi hotelovú izbu opustil v pondelok ešte pred úsvitom. Naspäť sa vrátil sám o pár hodín neskôr, napísal The Guardian.

Matke bola celá situácia podozrivá už v sobotu, kedy v zhone deti zbalil a odišiel v rodinnej dodávke. Nahlásila ho polícii, ktorá Colemana pomocou mobilného telefónu v nedeľu vystopovala v Rosarite.

"Mali ísť kempovať, ale narýchlo odišli a ani mi nepovedali kam," oznámila vrahova manželka. S mužom vlastní školu surfingu. "Doma sme sa nikdy nehádali," dodala podľa webu The Times.

Rozsiahla internetová konšpirácia

QAnon je rozsiahla internetová konšpiračná teória, ktorej stúpenci veria, že svet ovláda tajná skupina demokratov, známych osobností a miliardárov, ktorí sa zároveň zapájajú aj do obchodovania s deťmi. Medzi ich výroky patrí napríklad verejné odmietanie existencie koronavírusu.

FBI už v roku 2019 QAnon označila za potencionálnu teroristickú hrozbu. Je to fenomén, ktorý vznikol v roku 2017. Stojí za ním neznámy človek, ktorý začal na portál 4chan pod pseudonymom Q publikovať odkazy.

Coleman nebol prvým priaznivcom QAnonu, ktorý sa do takých činov pustil. V novembri minulého roka Neely Petrie-Blanchardová zabila svojho priateľa Halletta obdobným spôsobom - guľkou do hrude. Obaja boli stúpencami QAnonu.

01 - Modified: 2024-04-25 04:52:47 - Feat.: - Title: Dôležitý je dialóg. Blinken vyzýva, aby USA a Čína riešili svoje spory 02 - Modified: 2024-04-24 19:55:09 - Feat.: - Title: Šéf TikToku plánuje na súde bojovať proti zákazu platformy v Spojených štátoch 03 - Modified: 2024-04-24 19:31:30 - Feat.: - Title: Spojené štáty tajne poslali Ukrajine rakety ATACMS s dlhým doletom. Američania to potvrdili 04 - Modified: 2024-04-24 18:56:10 - Feat.: - Title: Získavame podporu, ktorú potrebujeme. Zelenskyj poďakoval Bidenovi za podpis zákona o pomoci pre Ukrajinu 05 - Modified: 2024-04-24 18:39:26 - Feat.: - Title: Analytik Bednár: Slováci sa vyzbierali na vagóny munície. Nemáme precedens, že Rusko je ochotné jednať o mieri
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 06:54