Streľba v ČeskuMafra/Adolf Horsinka
StoryEditor

Mohla to byť veľká tragédia. Čech, ktorý postrelil troch ľudí, mal pripravené do samopalu zásobníky

20.07.2016, 20:13
Autor:
ČTKČTK

Ako vopred pripravený a premyslený útok teraz policajti vnímajú stredajšiu streľbu v Česku. Tá sa odohrala v Ostrave-Hrušove, kde dlžník ráno postrelil policajta, exekútora a úradníčku, ktorá ho sprevádzala. Prítomní policajti streľbu opätovali a šesťdesiatročného dlžníka zastrelili.

Z doteraz získaných informácií vyplýva, že situácia mohla byť oveľa tragickejšia. Na mieste boli aj ďalší ľudia a u strelca so samopalom kriminalisti našli ďalšie tri plné zásobníky s celkom 90 nábojmi.

"S ohľadom na to, že na mieste bolo aj ďalších osem ľudí, mohli byť následky vážnejšie," pripustil policajt. Dodal, že spoločne s exekútorom, úradníčkou a tromi policajtmi sa súdneho vysťahovania zúčastnili aj pracovníci sťahovacej firmy a zástupcovia majiteľa domčeka. Kriminalisti sa domnievajú, že terčom útoku sa mohli stať aj oni.

Polícia už opísala aj dianie pred streľbou. Exekútor so sprievodom si pri príchode na miesto nebol istý svojou bezpečnosťou. Preto privolal policajtov z obvodného oddelenia. "Podľa zatiaľ zistených poznatkov, keď na miesto dorazili, chcel exekútor začať exekúciu. Policajti išli k domu prví, civilisti za nimi," opísal Wita. K domu už ale nedošli, muž vyšiel z dverí a začal strieľať. Policajti paľbu opätovali a útočníka zastrelili. "Považujem to za veľmi rýchly a profesionálny zákrok," povedal Wita.

Dva výstrely zasiahli do nôh päťdesiatjedenročného exekútora a tridsaťsedemročnú úradníčku, ktorá na mieste bola ako nezúčastnená osoba. Obaja skončili v nemocnici. Muž je zranený vážnejšie, žena menej vážne. Postrelený bol aj jeden z policajtov. Išlo ale o povrchové zranenia. Pôvodné informácia bola, že utrpel popáleniny od povýstrelových splodín.

01 - Modified: 2024-04-16 08:08:29 - Feat.: - Title: Kauza herca Baldwina, ktorý pri nakrúcaní zastrelil kameramanku, má dohru. Do väzenia však nejde on, ale niekto úplne iný 02 - Modified: 2024-04-13 08:33:52 - Feat.: - Title: Útok nožom a streľba v Sydney: Z nákupného centra evakuovali stovky ľudí, na mieste zasahuje polícia 03 - Modified: 2024-04-09 06:56:26 - Feat.: - Title: Žena strieľala na vodičov na diaľnici, vraj kvôli zatmeniu Slnka 04 - Modified: 2024-04-08 11:15:08 - Feat.: - Title: Bizár v lesoch Poľany. Dvoch zamestnancov štátnej ochrany prírody naháňal medveď, namiesto zvieraťa postrelil jeden druhého 05 - Modified: 2024-04-02 11:02:32 - Feat.: - Title: Tragická streľba na škole neďaleko Helsínk. 12-ročný chlapec spustil paľbu, jedno dieťa zomrelo a dve bojujú o život
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 06:01