StoryEditor

Figeľ zodpovedný za Európu na webe

17.03.2004, 23:00
Autor:
TASRTASR

Budúci slovenský komisár Ján Figeľ bude mať v Európskej únii na starosti vytváranie tzv. elektronickej Európy, v ktorej by obchod, služby, vzdelávanie či zdravotníctvo mali byť ľuďom k dispozícii aj cez internet. Figeľ sa na tom dohodol v Bruseli s komisárom pre podnikanie a informačnú spoločnosť Erkkim Liikanenom, ku ktorému bude prvých šesť mesiacov v komisii pridelený.
"Komisár Liikanen si želá moje plné zapojenie počas tohto obdobia, nielen nejaké pozorovateľské či administratívne prístupy," povedal novinárom Figeľ. Informoval, že z oblasti podnikania mu Liikanen zveril riaditeľstvá pre podnikateľskú politiku a reguláciu a štandardizáciu na jednotnom trhu. Z druhej oblasti bude mať na starosti stratégiu informačnej spoločnosti a elektronickú Európu známu ako e-Europe.
"Je to ťažiskové riaditeľstvo na napĺňanie lisabonskej stratégie," povedal Figeľ, ktorý sa stretol aj s príslušnými generálnymi riaditeľmi a ďalšími úradníkmi z týchto direktoriátov. Rozdelenie práce, ktoré navrhol Liikanen, považuje Figeľ za "vyjadrenie primárnej dôvery a záujmu o úzku, účinnú spoluprácu". Figeľ sa už na pôsobenie v EK pripravuje, aj doma sa stretáva s odborníkmi na dané oblasti a ešte pred rozšírením príde na ďalšie konzultácie do Bruselu.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. máj 2024 02:13