StoryEditor

Katastrofy spôsobuje Boh, tvrdil odporca homosexuálov. Povodeň mu zničila dom

18.08.2016, 17:05
Autor:
chochoTASRTASR

Niekto by to nazval iróniou osudu, iný možno Božou prozreteľnosťou. Bez ohľadu na to vzbudzuje príbeh kresťanského anti-homosexuálneho aktivistu pozornosť.

Povodeň "takmer biblických rozmerov"

Záplavy v americkom štáte Louisiana zničili dom predsedu kontroverznej kresťanskej organizácie Family Research Council Tonyho Perkinsa, informuje portál Independent. Pred vodou musel s rodinou ujsť na kanoe.

Masívnosť záplav ho zjavne ohúrila, čo dokazuje aj jeho výrok. „Ide o povodeň, povedal by som, takmer biblických rozmerov,“ povedal Perkins.

To by nebolo ničím výnimočným, podobný osud postihol v Louisiane tisícky ľudí. Perkinsove výroky z minulosti však dávajú tomuto smutnému príbehu ďalší rozmer.

Perkins: Za prírodné katastrofy môže Boh

Za prírodnými katastrofami je podľa neho Boh. Vyhlásil to v roku 2014, keď tvrdil, že existuje veľa dôkazov, že prírodné katastrofy nespôsobujú klimatické zmeny, ale Boh.

Oveľa viac sa Perkins preslávil svojimi výrokmi proti homosexuálom. Okrem tvrdenia, že pedofília je problémom hemosexuality, prirovnal túto orientáciu k drogovej či alkoholovej závislosti. Podobných výrokov mal Perkins omnoho viac, ak vás zaujímajú, pozrite si ich TU.

Reuters

Na snímke: Tony Perkins

V roku 2015 mal Perkins vo svojej rozhlasovej relácii ako hosťa kresťanského „proroka“ Jonathana Cahna. Ten vyhlásil, že hurikán Joaquin bol prejavom božieho hnevu za legalizáciu homosexuálnych manželstiev.

Perkins s ním súhlasil a povedal, že kým sa z toho niektorí posmievajú, veľa ľudí naprieč históriou vedelo, že „Boh sa nám snaží poslať správu“ prostredníctvom prírodných katastrof,.

Bezpríkladné záplavy

Záplavy v južných oblastiach amerického štátu Louisiana si vyžiadali najmenej 13 obetí. Vyplýva to z údajov, ktoré v noci na dnes priniesli televízie ABC News a agentúra Associated Press.

Zo zaplavených domov a vozidiel zachránili od piatka, keď región zasiahli silné dažde, už viac ako 30-tisíc ľudí a 1000 domácich zvierat. Desaťtisíce ľudí sú tam bez elektriny a tisíce museli prenocovať v núdzových prístreškoch.

Najmenej 70-tisíc postihnutých ľudí sa dosiaľ zaregistrovalo na Federálnom úrade pre mimoriadne udalosti (FEMA), aby mohli získať pomoc, oznámila hovorkyňa Bieleho domu Jen Friedmanová.

Podľa guvernéra Louisiany Johna Bela Edwardsa voda zničila alebo poškodila najmenej 40-tisíc domov a budov. Edwards už predtým označil terajšie povodne za bezpríkladné. Federálna vláda vyhlásila časti Louisiany za oblasti postihnuté prírodnou pohromou, čo uľahčuje uvoľňovanie pomoci.

01 - Modified: 2024-04-22 12:59:20 - Feat.: - Title: Záplavy v Číne si vyžiadali evakuáciu 60-tisíc ľudí, tri osoby prišli o život 02 - Modified: 2024-04-21 12:43:00 - Feat.: - Title: Juh Číny zasiahnu záplavy, aké sa vyskytujú raz za storočie, varujú médiá 03 - Modified: 2024-04-20 17:21:45 - Feat.: - Title: V ruskej Kurganskej oblasti evakuujú obyvateľov, hladiny riek stále stúpajú 04 - Modified: 2024-04-20 05:23:38 - Feat.: - Title: Dažde a záplavy v Keni​ si vyžiadali už prinajmenšom 32 životov 05 - Modified: 2024-04-19 08:00:00 - Feat.: - Title: Môže si za záplavy v Dubaji krajina sama? Už roky umelo ovplyvňuje počasie, odborníci v tom majú jasno
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 03:47