trump renoReuters
StoryEditor

Trumpa odviedla z pódia v Nevade ochranka. Niekto zakričal "zbraň"

06.11.2016, 07:55
Autor:
ČTKČTK
Trump sa krátko potom na pódium vrátil a svoj prejav dokončil.

Ochranka republikánskeho kandidáta Donalda Trumpa ho počas predvolebného prejavu v sobotu v Nevade náhlivo evakuovala z pódia. Falošný poplach vyvolali podľa televízie CNN Trumpovi priaznivci zrejme kvôli jeho republikánskemu odporcovi, ktorý vytiahol protitrumpovský transparent.

Na záberoch televízie NBC bolo vidieť, ako dvaja bodyguardi náhlivo odvádzajú miliardára za oponu a pritom ho kryjú svojimi telami. Ďalší členovia ochranky zoskočili do publika, kde okamžite vznikla panika. Potom bolo vidieť, ako ochranka odvádza z davu jedného muža s rukami za chrbtom.

Podľa CNN ním bol miestny stúpenec republikánov Austyn Crites, ktorý chcel len vyjadriť nesúhlas s názormi straníckeho prezidentského kandidáta. Keď vytiahol transparent s nápisom "Republikáni proti Trumpovi", začali ho vraj okolo stojace prívrženci realitného magnáta napádať.

"Zrazu, pretože sa nemohli transparentu zmocniť, sa niečo stalo, všetci na mňa začali útočiť a kopať ma," povedal Crites CNN. "A potom niekto zakričal čosi o zbrani a v tej chvíli sa veci úplne vymkli kontrole," opísal okamih, kedy ho zadržala polícia.

Žiadnu zbraň však u neho nenašli a Critesa krátko nato bez obvinenia prepustili.

Trump sa pred svojich voličov vrátil po niekoľkých minútach od policajného zásahu. "Nikto nehovoril, že to pre nás bude ľahké. Ale nikto nás nezastaví," vyhlásil Trump po návrate na pódium na mítingu v meste Reno a poďakoval ochranke.

Na Trumpových mítingoch už v minulosti niekoľkokrát došlo k násilnostiam vyvolaným stretymijeho odporcov z priaznivcami. Ochranka z mítingov už vyviedla množstvo ľudí, ktorí prejavili odlišné názory.

Nepochádzajú pritom iba z tábora demokratov, ale kvôli Trumpovým vyhraneným postojom, ktoré často nie sú v súlade s tradičnou republikánsku líniou, s ním majú podobne ako Crites problémy aj sami republikáni.

Trump prišiel agitovať pred utorkovými voľbami do Nevady, ktorá je jedným z niekoľkých štátov, v ktorých sú šance oboch prezidentských kandidátov vyrovnané. Aj v Rene pokračoval Trump v útokoch na svoju demokratickú konkurentku Hillary Clintonovú.

Povedal o nej okrem iného, ​​že sa musí objavovať po boku celebrít, inak by vraj na jej mítingy nikto neprišiel. Clintonovú v sobotu večer podporila v pennsylvánskej Filadelfii speváčka Katy Perry.

01 - Modified: 2024-04-19 05:32:00 - Feat.: - Title: "Pohni sa, Európa!" Starý kontinent by mal poskytnúť Ukrajine viac pomoci, tvrdí Trump 02 - Modified: 2024-04-18 21:46:07 - Feat.: - Title: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre Spojené štáty, uviedol Trump. Cez víkend má prebehnúť dôležité hlasovanie 03 - Modified: 2024-04-18 14:50:03 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 04 - Modified: 2024-04-18 05:47:32 - Feat.: - Title: Dva a pol hodinová večera v Trump Tower. Duda s Trumpom diskutovali o Ukrajine, Blízkom východe aj NATO 05 - Modified: 2024-04-18 14:30:51 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 09:35