Reuters
StoryEditor

Trump sľúbil voličom splnenie snov, Clintonovú prišiel podporiť aj Obama

08.11.2016, 06:26
Autor:
TASRTASR

Republikánsky kandidát na amerického prezidenta Donald Trump v pondelok pokračoval v cestovaní po USA, aby využil príležitosť naposledy osloviť voličov niekoľko hodín pred tým, ako sa v krajine otvoria volebné miestnosti.

Počas návštevy Severnej Karolíny ako jedného z rozhodujúcich štátov v súboji s demokratickou súperkou Hillary Clintonovou povedal Trump účastníkom mítingu v meste Raleigh, že zostáva už len pol dňa a budú môcť "splniť každý sen, aký si kedy vysnívali pre svoju krajinu a svoju rodinu".

Ponurý obraz

V záverečných vystúpeniach vykresľoval ponurý obraz terajšieho života v USA, ktoré sú podľa neho zadlženou krajinou prerastenou zločinom, čo iba on dokáže napraviť, informovala agentúra AP.

Trump tiež v Raleighu predpovedal svoje víťazstvo v prezidentských voľbách, zároveň však povedal, že ak by nakoniec neuspel, považoval by svoju kandidatúru za "tú najväčšiu stratu času, energie a peňazí".

Prezidentský kandidát republikánov tvrdí, že investoval do svojej kampane 100 miliónov dolárov z vlastných prostriedkov, podľa záznamov, na ktoré poukazuje AP, to však bolo 24 hodín pred voľbami približne o 34 miliónov menej.

Demokratka Clintonová medzitým vystúpila v meste Grand Rapids na území štátu Michigan, kde vyhlásila, že chce byť prezidentkou všetkých Američanov vrátane republikánov.

V oblasti, kde má Republikánska strana mnoho sympatizantov, tiež poukázala na svoje skúsenosti z minulosti, keď spoznala viacerých prezidentov, pričom "nikdy nezapochybovala" o ich kvalifikácii bez ohľadu na to, z akej politickej strany pochádzali.

Obama podporil Clintonovú

Posledné vystúpenie Clintonovej v rámci predvolebnej kampane je naplánované takisto v Raleighu v Severnej Karolíne. O polnoci miestneho času (6.00 SEČ) ju prídu podporiť okrem členov rodiny aj viaceré hudobné hviezdy, ako sú Lady Gaga či Jon Bon Jovi.

Clintonovej kampaň podporil v pondelok aj dosluhujúci prezident Barack Obama, ktorý vystúpil na mítingu v štáte New Hampshire.

V meste Durham parodoval Trumpove vyhrážky, že v prípade svojho zvolenia nechá Clintonovú uväzniť, a správanie republikánskeho kandidáta označil za neprijateľné v amerických pomeroch.

"Možno si Putin myslí, že je to o. k., no ja si nemyslím, že je to o. k.," povedal Obama v narážke na tvrdenia, že Trump má blízko k ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

O Clintonovej si zase Obama myslí, že "naozaj vie, čo sa deje vo svete", citovala jeho slová AP.

01 - Modified: 2024-04-05 06:35:26 - Feat.: - Title: Trump odsúdil konflikt na Blízkom východe. Izrael by mal rýchlo ukončiť vojnu v Pásme Gazy, vyhlásil 02 - Modified: 2024-03-30 20:28:56 - Feat.: - Title: Zviazaný Biden. Trump čelí kritike za podnecovanie k násiliu pre kontroverznú fotografiu 03 - Modified: 2024-03-30 06:53:03 - Feat.: - Title: Trump podľa prokuratúry porušil nariadenie súdu. Na sociálnych sieťach zverejnil nepravdivé informácie 04 - Modified: 2024-03-24 11:16:27 - Feat.: - Title: Zo zničenej stavby luxusný hotel. Trumpov zať Kushner má záujem o zbombardovanú budovu v Belehrade 05 - Modified: 2024-03-21 12:41:49 - Feat.: - Title: Okolo Trumpa krúži hrozba bankrotu. Na úrokoch stráca milióny denne
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 22:52