Reuters
StoryEditor

Najvyhrotenejšie voľby v histórii USA. Toto sú najsilnejšie výroky kampane

08.11.2016, 19:08
Autor:
chocho
Clintonová je zakladateľka Islamského štátu a Trump je bábkou Putina, aj toto o sebe povedali kandidáti na amerického prezidenta.

Americké prezidentské voľby vždy sprevádza tuhý boj o Biely dom. Kampaň, ktorú viedli kandidáti pred tohtoročnými voľbami republikán Donald Trump a demokratka Hillary Clintonová, bola však až nadmieru vyhrotená. Urážky, osobné útoky, výmeny názorov či vážne obvinenia padali skutočne často.

Pozrite si aj video vysvetľujúce, ako fungujú americké prezidentské voľby:

​Prečítajte si tie najzaujímavejšie výroky podľa výberu HNonline:

Donald Trump:

  • Skončí to 3. svetovou vojnou kvôli Sýrii ak budeme počúvať Hillary Clintonovú.
  • Islamský štát si ctí prezidenta Obamu. On je zakladateľom Islamského štátu. A povedal by som, že spoluzakladateľkou by mohla byť Hillary Clintonová.
  • Putin povedal, že som génius. Ja tvrdím toto: Nebolo by úžasné, keby sme dobre vychádzali s Ruskom a Čínou a niektorými ďalšími krajinami, s ktorými nemáme dobré vzťahy a potom pošleme Islamský štát do pekla? Nebolo by to múdre?
  • Tak odporná žena. (o Clintonovej)
  • Chystáme sa postaviť veľký hraničný múr, aby sme zastavili ilegálnu imigráciu, aby sme zastavili gangy a násilie a aby sme zastavili drogy prúdiace do našich komunít.

Hillary Clintonová:

  • Má Donald Trump povahu stať sa vrchným veliteľom? Stráca chladnú hlavu pri najmenšej provokácii. Muž, ktorého naštvete tweetom nie je muž, ktorému môžete dôverovať ohľadom jadrových zbraní.
  • Aby bolo jasné: Islam nieje náš nepriateľ. Moslimovia sú mierumilovní a tolerantní ľudia a nemajú nič spoločné s terorizmom.
  • Hrubo zovšeobecnene by sa dala polovica Trumpových priaznivcov dať do niečoho, čo nazývam kôš poľutovaniahodnosti. Rasisti, sexisti, homofóbi, xenofóbi, islamofóbi – čo si len spomeniete.
  • Jednou z mojich favoritiek je Angela Merkelová, pretože si myslím, že je neobyčajnou a silnou líderkou počas ťažkých čias v Európe. Jej statočnosť tvárou v tvár utečeneckej kríze je to, čo ma ohromilo.
  • Si bábka Putina. (o Trumpovi)
01 - Modified: 2024-04-18 21:46:07 - Feat.: - Title: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre Spojené štáty, uviedol Trump. Cez víkend má prebehnúť dôležité hlasovanie 02 - Modified: 2024-04-18 14:50:03 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 03 - Modified: 2024-04-18 05:47:32 - Feat.: - Title: Dva a pol hodinová večera v Trump Tower. Duda s Trumpom diskutovali o Ukrajine, Blízkom východe aj NATO 04 - Modified: 2024-04-18 14:30:51 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 05 - Modified: 2024-04-16 21:55:15 - Feat.: - Title: Proces s Trumpom: šesť porotcov zložilo prísahu, výber ďalších pokračuje
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 03:51