Letisko Václava Havla Praha
StoryEditor

ČSA rozšíri ponuku letov, z Prahy poletí na Island i do Portugalska

29.11.2016, 11:19
Autor:
ČTKČTK
Česká spoločnosť predstavila nové balíky, chce konkurovať nízkonákladovkám.

České aerolínie plánujú na budúcu letnú letovú sezónu štyri nové priame spojenia z Prahy. Ide o spojenia do islandského Keflavíku, Lisabonu, Verony a dánskeho Aarhusu. Zároveň na dnešnej tlačovej konferencii dopravca predstavil zmeny v cenovej politike spoločnosti a zvýšenie limitu pre odbavovanú batožinu v ekonomickej triede z 15 na 23 kilogramov.

Celkom bude dopravca v lete lietať do 50 destinácií v 25 krajinách. Do Verony a Aarhusz plánuje spoločnosť lietať vrtuľovými lietadlami ATR72. Do Aarhusu bude lietať štyrikrát do týždňa - v pondelok, vo štvrtok, v piatok a v nedeľu. Do Verony bude tiež lietať štyrikrát týždenne, a to v utorok, v stredu, vo štvrtok a v sobotu.

Balík Lite

Do Keflavíku bude cestujúcich voziť prúdový Airbus A319 dvakrát do týždňa, v pondelok a vo štvrtok. Štyrikrát do týždňa bude rovnaký typ lietadla lietať do Lisabonu, a to v pondelok, v stredu, v piatok a v nedeľu.

Od 1. decembra dopravca rozšíri ponuku najlacnejších leteniek v rámci balíka Lite, ktorý predstavuje prepravu s osemkilogramovou palubnou batožinou zadarmo. Ostatné služby je možné v rámci programu dokúpiť, uviedol riaditeľ obchodu ČSA Ján Tóth. Túto ponuku predstavili ČSA vlani, dala sa použiť ale iba pri siedmich destináciách. Teraz ju firma zavedie v celej sieti.

Konkurencia nízkonákladovkám

Štandardné služby budú ČSA ponúkať v balíčku Plus (terajší Standard), ktorý okrem príručnej batožiny umožňuje bezplatnú prepravu jednej zapísanej batožiny do 23 kilogramov. Ďalej si cestujúci bude môcť vybrať sedadlo a budú sa mu započítavať míle do vernostného programu. Cena letenky by mala byť o 20 eur drahšia ako najlacnejšia letenka v balíčku Lite.

S bezplatným občerstvením v podobe ľahkého snacku sa v ekonomickej triede počíta až od verzie Flexi. Tá umožňuje aj bezplatne zmeniť dátum odletu a prepravu ďalšej veľkej batožiny, napríklad golfových palíc alebo lyží do hmotnosti 15 kilogramov. Oproti verziu Plus by tento cenový program mal byť drahší o 40 eur za letenku.

Zavedením nových cenových balíčkov podľa Tótha reagujú ČSA na politiku nízkonákladových aerolínií. Najmä balíček Lite dopravca rozšíri preto, aby mali ČSA v internetových vyhľadávačoch konkurenčnú cenu oproti nízkonákladovým dopravcom. Najmä na krátkych letoch po Európe ľudia preferujú nízku cenu, uviedol Tóth.

01 - Modified: 2024-04-20 15:26:24 - Feat.: - Title: Dánske letisko v Billunde evakuovali, zastavili aj všetky lety 02 - Modified: 2024-04-19 07:43:35 - Feat.: - Title: Katarské letisko Hamad považujú cestujúci za najlepšie na svete 03 - Modified: 2024-04-06 09:00:00 - Feat.: - Title: ZOZNAM Skvelá správa pre milovníkov cestovania. Z bratislavského letiska sa teraz dostaneš do desiatok obľúbených destinácií 04 - Modified: 2024-03-31 17:03:55 - Feat.: - Title: Britské letiská očakávajú dva milióny cestujúcich do zahraničia počas Veľkej noci 05 - Modified: 2024-03-31 14:22:41 - Feat.: - Title: Ukrajinská tajná služba SBU pomohla odhaliť proruskú vplyvovú sieť v Prahe, zameriava sa na europoslancov
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
26. apríl 2024 08:33