StoryEditor

Američanku uniesli ako novorodenca, polícia ju objavila až po osemnástich rokoch

14.01.2017, 10:08
Autor:
abaaba
Američanka Kamiyah Mobleyová nespoznala za celý doterajší život svoju pravú matku.

Z pôrodnice ju uniesla falošná zdravotná sestra len niekoľko hodín po pôrode. Vychovávala ju potom pod iným menom v inom štáte. Až po dlhých osemnástich rokoch sa teraz podarilo dievčinu objaviť a ženu, ktorá sa vydávala za jej matku, obviniť z únosu.

Jacksonville Sheriff's Office

​Kamiyah Mobleyová a jej únoskyňa Gloria Williamsová

Podľa šerifa Mikea Williamsa, je dievča v poriadku, len je prekvapená. "Uniesli ju ako novorodenca, potrebuje čas, aby to spracovala," povedal Williams na tlačovej konferencii.

So svojou pravou rodinou hovorilo dievča prvýkrát v piatok pomocou videorozhovoru. "Vyzerá presne ako jej otec," zverila sa potom agentúre AP jej babička Velma Aikenová. Rodina žije v Jacksonville na Floride, čo je o mnoho stoviek kilometrov južnejšie, než Kamiyah vyrastala.

Tip, ktorý pomohol prípad rozlúsknuť, dostala polícia vlani. Identitu dievčaťa potvrdili testy DNA. Susedia nespozorovali nič zvláštne. "Nebolo zneužívané alebo problémové dieťa. Len vyrastalo osemnásť rokov vo lži," povedal Joseph Jenkins, ktorý žil cez ulicu.

Únoskyňa Gloria Williamsová pritom nebudila podozrenie. "Môžem o nej povedať len samé dobré veci," uviedol novinárom Ruben Boatwright, ktorý vraj obvinenú pozná pätnásť rokov.

Vydávala sa za zdravotnú sestru

Z pôrodnice bola novorodená Američanka unesená len osem hodín po pôrode. Williamsová vystupovala ako zdravotná sestra. Jej matke Shanare povedala, že dieťa má teplotu a musí sa skontrolovať. Dievčatko potom odniesla z miestnosti a zmizla, popisuje udalosti roku 1998 web BBC.

Nasledovalo rozsiahle bezvýsledné pátranie. Počas nasledujúcich rokov overovala polícia tisíce tipov. Dievča medzitým žilo pod menom Alexis Manigová vo Walterboro v Južnej Karolíne, teda viac ako 300 kilometrov od miesta únosu. Polícia obvinila 51-ročnú Williamsovou z únosu a poslala ju do väzby.

Pravá rodina sa zo straty dievčatka nikdy nespamätala. "Modlila som sa každý deň, aby som neumrela skôr, než uvidím svoje vnúča," povedala babička unesenej. Matka dievčatka sa pred rokmi zverila miestnej tlači, že každý rok balia kus torty na jej narodeniny a dáva ju do mrazničky.

"Je hrozné sa prebúdzať každý deň a vedieť, že vaše dieťa je niekde tam vonku a vy nemáte žiadnu šancu sa k nemu dostať, alebo s ním hovoriť," cituje výpoveď Mobleyovej z roku 2008 denník The Guardian.

01 - Modified: 2024-04-19 22:07:49 - Feat.: - Title: Ministri obrany USA a Izraela hovorili o stabilite v regióne a dianí v Pásme Gazy 02 - Modified: 2024-04-19 21:33:32 - Feat.: - Title: Izraelský útok na Isfahán si podľa iránskeho ministra zahraničia nevyžiadal obete. USA sa nevyjadria 03 - Modified: 2024-04-19 21:16:06 - Feat.: - Title: Ministri obrany USA a Izraela hovorili o stabilite v regióne a dianí v Pásme Gazy 04 - Modified: 2024-04-19 20:34:25 - Feat.: - Title: Americké akcie uzavreli zmiešane, výrazne oslabili technologické podniky 05 - Modified: 2024-04-19 19:20:40 - Feat.: - Title: Mysleli si, že je špión. Američan, bojujúci na ruskej strane, zahynul v Donecku
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. apríl 2024 02:43