Premiér Robert Fico a premiér Bohuslav SobotkaTASR/M. Svítok
StoryEditor

"Česko je pre nás oáza prosperity." Fico si v Brne vyslúžil potlesk postojačky

11.03.2017, 13:32
Autor:
TASRTASR

Na výstavisku v Brne pokračoval dnes druhým dňom zjazd Českej strany sociálnodemokratickej (ČSSD).

Strana si na ňom ešte v piatok zvolila nové vedenie a dnes schválila dlhodobý program, z ktorého budú vychádzať jej priority pre tohtoročné voľby do Poslaneckej snemovne, informovala česká spravodajská televízia ČT24.

Program pripravil Zaorálek

Dlhodobý program pol roka pripravoval minister zahraničia Lubomír Zaorálek. Sociálna demokracia v dokumente napríklad kritizuje nízku úroveň daní.

Dokumentom sa podľa Zaorálka prelína snaha regulovať ekonomickú moc a jej vplyv na politiku. Na 43 stranách sa píše aj o daniach, medziach privatizácie či o budúcnosti pracovného trhu v digitálnej ére.

V dopoludňajšom bloku sa diskutovalo o kríze dôvery ľudí voči politike a demokracii.

Potlesk postojačky

Delegátov ČSSD prostredníctvom videodkazu pozdravil rakúsky kancelár Christian Kern, popoludní potom aj slovenský premiér Robert Fico. 

Fico, ktorý zastupoval v piatok českého premiéra Bohuslava Sobotku na neformálnom rokovaní špičiek 27 krajín EÚ bez Veľkej Británie, gratuloval Sobotkovi k znovuzvoleniu medzi prvými.

"Blahoželám k fantastickým výsledkom, ktoré dosahujete. A je potrebné hrdo a statočne povedať, že je to predovšetkým vďaka tomu, že tri roky vediete českú vládu. U nás na Slovensku vnímame Českú republiku ako oázu stability, prosperity, pokoja a dôveryhodnosti," vyhlásil dnes Fico v Brne, citovala ho ČT24. Fico si za svoj prejav vyslúžil od delegátov ČSSD potlesk postojačky.

Bohuslav Sobotka poďakoval Robertovi Ficovi za podporu i za to, že ho zastupoval v piatok na summite EÚ. "Ale myslím, že to nebolo zložité, pretože naše krajiny majú jednak vynikajúce vzťahy, ale tiež veľmi podobné názory na množstvo otázok."

"Máme za sebou pozitívny a silný zjazd," zakončil Sobotka 39. zjazd ČSSD s tým, že katastrofické scenáre sa nenaplnili.

Premiér Sobotka v prvý deň zjazdu ČSSD v Brne obhájil funkciu predsedu strany po tom, ako získal 67 percent hlasov. Presadil aj svoju predstavu o tíme podpredsedov. Sobotkovou pravou rukou zostáva minister vnútra Milan Chovanec.

01 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 04 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu 05 - Modified: 2024-04-13 10:57:13 - Feat.: - Title: hn
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
16. apríl 2024 17:21