Neúspešná kandidátka na prezidentské kreslo v USA Hillary Clinton si raz prečítala článok o prínose štipľavých papričiek pre imunitný systém. Od toho okamihu začína každý nový deň zjedením jednej čerstvej pikantnej papričky jalapeňo.Reuters
StoryEditor

Rusi útočili na Clintonovú. FBI preveruje väzby medzi Trumpovým tímom a Moskvou

20.03.2017, 18:39
Autor:
ČTKČTK
FBI preveruje nielen možné snahy ruskej vlády ovplyvniť voľby, ale aj väzby medzi Moskvou a tímom prezidenta Trumpa.

Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) a Národná agentúra pre bezpečnosť (NSA) sú naďalej presvedčené, že Rusko sa pred vlaňajšími voľbami pokúšalo poškodiť demokratickú kandidátku Hillary Clintonovú a dopomôcť k zvoleniu jej republikánskemu sokovi Donaldovi Trumpovi.

Počas vypočutia v Kongrese to dnes uviedli šéfovia FBI James Comey a NSA Mike Rogers. FBI podľa Comeyho stále preveruje nielen možné snahy ruskej vlády ovplyvniť voľby, ale aj väzby medzi Moskvou a tímom prezidenta Trumpa.

​Comey členom kongresového výboru pre spravodajské služby povedal, že v prípade hackerských útokov išlo o "celkom prostý úsudok", keďže podľa zistení FBI boli akcie zamerané priamo proti Clintonovej, a tým pádom mali pomôcť Trumpovi.

Útoky mierili iba na počítače demokratov, republikánskej kampani sa úplne vyhli, vyhlásil Comey. Priamy dôkaz o Trumpovom spojení s Ruskom však nepredložil. Moskva akúkoľvek svoju účasť na kybernetických atakoch namierených proti demokratom odmieta.

Vyšetrovanie celej záležitosti zďaleka nie je na konci. "Práca je veľmi spletitá a ja vám nemôžem poskytnúť žiadny harmonogram toho, kedy skončíme," povedal podľa agentúry Reuters Comey o vyšetrovaní.

Podľa skorších vyhlásení šéfa výboru Devina Nunesa, ktorý patril do Trumpovho tímu zabezpečujúceho prevzatie moci od administratívy teraz už bývalej hlavy štátu Baracka Obamu, sa doteraz neobjavili žiadne náznaky tajnej spolupráce Ruska a Trumpovho volebného štábu.

Výbor vyšetruje podozrenie, že sa ruskí hackeri prostredníctvom zásahov do kampane demokratov snažili pomôcť republikánskemu kandidátovi Trumpovi.

01 - Modified: 2024-04-18 09:19:45 - Feat.: - Title: Na juhokórejskú podnikateľku uvalili ruské úrady 30-ročný zákaz vstupu do krajiny 02 - Modified: 2024-04-18 09:12:25 - Feat.: - Title: Ukrajinci zničili ruskú pýchu, z radaru urobili samovražedné drony „cedidlo“. Ako to zmení sily na fronte? 03 - Modified: 2024-04-18 07:55:33 - Feat.: - Title: Nemecko zatklo dvoch Rusov, ktorí chystali sabotážne akcie proti Ukrajine 04 - Modified: 2024-04-18 05:47:32 - Feat.: - Title: Dva a pol hodinová večera v Trump Tower. Duda s Trumpom diskutovali o Ukrajine, Blízkom východe aj NATO 05 - Modified: 2024-04-18 05:37:29 - Feat.: - Title: Francúzske súdy skonfiškovali vilu, ktorá patrí manželovi Ľudmily Putinovej
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
18. apríl 2024 12:59