Olivia Newton-Johnová na 85. ročníku Hollywood Christmas Parade v Los Angeles, v Kalifornii, USA 27. novembra 2016. FOTO: REUTERS
StoryEditor

Vo veku 73 rokov zomrela Olivia Newton-Johnová, predstaviteľka Sandy z Pomády

08.08.2022, 21:57
08.08.2022, 23:18
Autor:
redredČTKČTK

„Olivia bola už viac ako 30 rokov symbolom triumfu a nádeje, keď zdieľala svoj boj s rakovinou prsníka,“ uvádza sa vo vyhlásení o jej úmrtí. "Žiadame všetkých, aby rešpektovali súkromie rodiny v tomto veľmi ťažkom období."

Vo veku 73 rokov zomrela austrálska herečka Olivia Newton-Johnová, predstaviteľka Sandy v muzikálovom filme Pomáda zo 70. rokov. Potvrdil to jej manžel John Easterling, ktorý v krátkom vyhlásení uviedol, že zomrela dnes ráno na svojom ranči v Kalifornii. Na skutočnosť upozornila stanica BBC

Herečka a speváčka Newton-Johnová dosiahla komerčný úspech ako country speváčka, naplno ju však preslávila úloha Sandy vo filme Pomáda, kde hrala s Johnom Travoltom. 

"Moja najdrahšia Olivia. Vďaka tebe sa nám všetkým žije oveľa lepšie. Tvoj vplyv bol neuveriteľný. Mám ťa veľmi rád," napísal na instragrame  Travolta v reakcii na jej úmrtie.

Húževnatý boj s rakovinou

V roku 1992 herečka oznámila, že sa potýka s rakovinou prsníka, na čo sa stala popredným obhajcom výskumu rakoviny. V Austrálii okrem iného založila výskumné onkologické zariadenie. Choroba sa jej vrátila znovu v roku 2013 a 2017.

„Olivia bola už viac ako 30 rokov symbolom triumfu a nádeje, keď zdieľala svoj boj s rakovinou prsníka,“ uvádza sa vo vyhlásení o jej úmrtí. "Žiadame všetkých, aby rešpektovali súkromie rodiny v tomto veľmi ťažkom období."

Výborná speváčka s vášňou pre country

Venovala sa tiež hudbe, v roku 1981 slávila úspech s piesňou Physical z rovnomenného albumu. Za svoju hudobnú kariéru predala vyše 100 miliónov albumov a získala štyri ceny Grammy, napísala agentúra AP.

Od detstva Newton-Johnová milovala aj country hudbu a v tomto žánri nahrala niekoľko albumov. V roku 1974 dokonca porazila americké hviezdy country hudby Lorettu Lynnovú a Dolly Partonovú a získala ocenenie pre country speváčku roka.

image

Olivia Newton-Johnová na vystúpení pred 85. ročníkom Hollywood Christmas Parade v Los Angeles, Kalifornii, USA. 27. novembra 2016. FOTO: REUTERS 

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
24. apríl 2024 02:39