Dmitrij Medvedev, podpredseda Bezpečnostnej rady Ruska. FOTO: Reuters
StoryEditor

Bývalý ruský prezident predpovedal Západu samý zmar, biedu a rozpad. Tvrdí, že Musk bude prezidentom USA

27.12.2022, 18:08
Autor:
ČTKČTK

Medvedev v desaťbodovej predikcii prisľúbil zvýšenie ceny ropy na 150 dolárov za barel a ceny plynu na 5000 USD za 1000 metrov kubických.

Bývalý ruský prezident a premiér Dmitrij Medvedev, pokladaný za verného spolupracovníka ruského prezidenta Vladimira Putina, pred nadchádzajúcim Novým rokom zverejnil na sociálnych sieťach "futuristickú" prognózu, v ktorej predpovedal Západu v budúcom roku samé problémy a nešťastia, vrátane rozpadu Európskej únie, začlenenia Česka a ďalších stredo- a východoeurópskych krajín do nemeckej "Štvrtej ríše", bojujúcej s Francúzskom. Spojené štáty podľa neho čaká občianska vojna a zvolenie miliardára Elona Muska za prezidenta. "Pripomeňte mi to o rok," zareagoval Musk. Iní užívatelia na oplátku žartujú o konečnom zániku Sovietskeho zväzu v podobe rozpadu Ruskej federácie a zvolení filmovej postavy Borata ako nástupcu Vladimira Putina.

Medvedev v desaťbodovej predikcii prisľúbil zvýšenie ceny ropy na 150 dolárov za barel a ceny plynu na 5000 USD za 1000 metrov kubických. Návrat Británie do Európskej únie. Následný rozpad Európskej únie a zánik eura. Obsadenie západnej Ukrajiny Poľskom a Maďarskom. Vytvorenie Štvrtej ríše na základe Nemecka a jeho satelitov (Poľska, Pobaltia, Česka, Slovenska, Rumunska, Kyjevskej republiky a ďalších). Vojnu medzi Francúzskom a Štvrtou ríšou. Rozdelenie Európy vrátane nového rozdelenia Poľska. Oddelenie Severného Írska od Británie a pripojenie k Írsku. Občiansku vojnu v USA, oddelenie Kalifornie a Texasu ako samostatných štátov. Vytvorenie zväzového sústátia Texasu a Mexika.

image

Putin plánuje stretnutie s čínskym prezidentom. Spoločný rozhovor by mali stihnúť ešte tento rok

Následné víťazstvo Elona Muska v prezidentských voľbách USA v štátoch pridelených po občianskej vojne republikánom. Prenesenie búrz a finančných centier z USA a Európy do Ázie. Zrútenie súčasného finančného systému a Medzinárodného menového fondu a Svetovej banky. Odmietnutie eura a dolára ako globálnych rezervných mien. Návrat zlatého štandardu a prechod k aktívnemu využívaniu virtuálnych mien.

"Všetko najlepšie v novom roku, anglosaskí priatelia a ich radostne chrochtajúce podsvinčiatka! "dodal na záver. Toto posolstvo zaznamenala aj štátna agentúra TASS, ktorá ale z citátu vynechala "radostne chrochtajúce podsvinčiatka".

image

Rusko by použilo jadrové zbrane len ako reakciu na útok nepriateľa, potvrdil Putin

Medvedev, ktorý je teraz podpredsedom Putinovej bezpečnostnej rady, býval ruským prezidentom po štyri roky medzi rokmi 2008 až 2012, keď Putin musel odísť z Kremľa do čela vlády, pretože mu vtedajšia ústava nedovoľovala zastávať tri funkčné obdobia v čele štátu za sebou. Z niekdajšieho rádoby liberála na čele svetovej veľmoci sa po vpáde ruských vojsk na Ukrajinu premenil na jedného z najviac bojachtivých jastrabov na ruských sociálnych sieťach, s apokalyptickými víziami a titulovaním Ukrajincov ako "švábov"; Kyjev označuje Medvedevov jazyk za otvorene genocídny. Minulý týždeň uskutočnil vzácnu zahraničnú návštevu a v Číne rokoval s prezidentom Si Ťin-pchingom o zahraničnej politike, pripomenula agentúra Reuters.

"Medvedevove príspevky na telegrame si našli aspoň jedného čitateľa a skutočného obdivovateľa: Putina," usúdil profesor politológie Vladimir Patuchov, prednášajúci na londýnskej univerzite UCL.

Medvedev svoju predpoveď uviedol vetou, že pred Novým rokom sa mnohí ľudia bavia futuristickými hypotézami a súťažou v najneočakávanejších a dokonca absurdných návrhoch, a k tomu tiež prispel.

01 - Modified: 2022-12-27 14:41:28 - Feat.: 1 - Title: Preventívny úder? Západ zastavia len jadrové zbrane, tvrdí Medvedev 02 - Modified: 2022-12-26 12:26:49 - Feat.: 1 - Title: Putin plánuje stretnutie s čínskym prezidentom. Spoločný rozhovor by mali stihnúť ešte tento rok 03 - Modified: 2022-12-21 09:51:52 - Feat.: 1 - Title: Medvedev nečakane navštívil Peking. So Si Ťin-pchingom rokoval aj o Ukrajine
01 - Modified: 2024-04-17 21:56:20 - Feat.: - Title: Švajčiarsko sa nepripojí k skupine pátrajúcej po peniazoch ruských oligarchov 02 - Modified: 2024-04-17 20:27:48 - Feat.: - Title: Česko a Belgicko chcú, aby Únia zvážila sankcie na Rusko za zasahovanie do volieb 03 - Modified: 2024-04-17 18:52:42 - Feat.: - Title: Ruská FSB zadržala štyroch ľudí za pomoc Kyjevu. Posielali peniaze ukrajinskej armáde 04 - Modified: 2024-04-17 18:44:43 - Feat.: - Title: Európska únia má povinnosť sprísniť sankcie voči Iránu za útok na Izrael, povedal Macron 05 - Modified: 2024-04-17 18:37:52 - Feat.: - Title: Ukrajina útočila dronmi a raketami na ciele v Rusku a na Kryme, cieľom bola aj továreň na Tupolevy
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
18. apríl 2024 06:09