Čečenský vodca Ramzan Kadyrov. FOTO: Twitter
StoryEditor

Opúcha v tvári a nemôže otvoriť oči. Médiá špekulujú o zdraví čečenského vodcu Kadyrova

04.03.2023, 17:15
Autor:
pttptt

Putinov vrchný veliteľ má podľa čečenského exilového vodcu Achmeda Zakajeva najskôr problémy s obličkami. To by podľa neho vysvetľovalo aj Kadyrovovu nafúknutú tvár a telo.

O fyzickej spôsobilosti čečenského vodcu Ramzana Kadyrova sa špekuluje už niekoľko týždňov. Zahraničné médiá teraz tieto špekulácie priživujú.

Podľa nich Kadyrov v posledných mesiacoch veľmi pribral, má nafúknutú tvár a vo svojich videách často nemôže otvoriť oči.

Problém s obličkami?

Putinov vrchný veliteľ má podľa čečenského exilového vodcu Achmeda Zakajeva najskôr problémy s obličkami. To by podľa neho vysvetľovalo aj Kadyrovovu nafúknutú tvár a telo.

Kadyrov síce choro nepôsobí hneď na prvý pohľad, mnohokrát vyzerá energicky a čulo. To je ale podľa nemeckého denníka Bild spôsobené stimulantmi, na ktorých je podľa denníka Kadyrov závislý.

Podľa poľského denníka Gazeta však tieto špekulácie potvrdzuje aj príchod doktora do Čečenska až z Abú Zabí. Kadyrov vraj nedôveruje moskovským lekárom, a preto poslal pre doktora až do Spojených arabských emirátov.

Lekár Yassin Ibrahim M. El-Shahat údajne priletel do Grozného, aby Kadyrova ošetril, už vo februári. Aj preto sa čečenský vodca nemohol zúčastniť Putinovho prejavu v Moskve.

Špekulácie aj o Putinovom zdraví

Dlhodobo sa tiež špekuluje o zdraví samotného ruského prezidenta Vladmira Putina. V polovici februára z webu o ruských štátnych zákazkách zmizli zmluvy Ústrednej klinickej nemocnice s lekárskou klinikou Kancelárie prezidenta Ruskej federácie, ktoré potvrdili, že Putina často navštevuje lekár špecializujúci sa na liečbu rakoviny.

Od začiatku invázie sa tiež hovorí o tom, že sa Putin lieči s leukémiou či Parkinsonovou chorobou. Kremeľ podobné fámy označuje za „výmysly a klamstvá“.

01 - Modified: 2024-01-25 13:35:07 - Feat.: - Title: V Rusku bude vojna moslimov s kresťanmi, varoval člen Dumy. Rozzúril tým Kadyrova 02 - Modified: 2024-01-24 08:37:23 - Feat.: - Title: Známy zápasník Gábor Boráros sa vráti do ringu. Bude bojovať v ruskej organizácii patriacej Kadyrovovi 03 - Modified: 2024-01-05 14:59:52 - Feat.: - Title: Kadyrov ponúkol USA ukrajinských zajatcov výmenou za zrušenie sankcií na jeho rodinu 04 - Modified: 2023-11-28 07:04:35 - Feat.: - Title: Pošlem do vojny na Ukrajine tisíce bojovníkov, hrozí Kyjevu Putinov pešiak Kadyrov 05 - Modified: 2023-10-25 21:56:32 - Feat.: - Title: Syn čečenského vodcu Kadyrova dostal po zmlátení väzňa už tretie vyznamenanie
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
18. apríl 2024 06:06