Všeruské dôstojnícke zhromaždenie, ktoré navrhlo Ivana Otrakovského. FOTO: YouTube.com/@Ashilles75
StoryEditor

Putin má vyzývateľa. Bývalý kapitán námorníctva chce miliardu Rusov a zatočiť s nepriateľmi národa

30.04.2023, 00:00

Ivana Otrakovského ako kandidáta na post prezidenta navrhlo Všeruské dôstojnícke zhromaždenie. Organizácia, ktorá združuje veteránov i súčasných zamestnancov armády, je známa kritikou Kremľa aj súčasného vojenského velenia.

Rusko má nového uchádzača o funkciu šéfa Kremľa. Ide o bývalého kapitána ruského námorníctva Ivana Otrakovského, ktorý je zakladateľom ortodoxného hnutia Svätá Rus. „Súčasná vláda krajiny je protiľudová. Úradníci a podnikatelia pijú krv ruskému ľudu aj armáde,“ vyhlásil pri oznámení svojej kandidatúry. O tom, či bude hlavou štátu naďalej Vladimír Putin alebo niekto ďalší, by mali Rusi rozhodovať budúci rok v marci.

Otrakovského ako kandidáta na post prezidenta navrhlo Všeruské dôstojnícke zhromaždenie. Organizácia, ktorá združuje veteránov i súčasných zamestnancov armády, je známa kritikou Kremľa aj súčasného vojenského velenia. Otrakovskij kandidatúru oznámil na videu, kde okolo neho stojí mnoho mužov v uniformách. "Chcem sa usilovať o vytvorenie sociálne spravodlivého štátu," vyhlásil podľa portálu Focus.

Rušenie diplomatických vzťahov

Video: Stretnutie dôstojníkov nominuje kandidáta na post prezidenta Ruska:

K bodom Otrakovského programu patrí napríklad prerušenie diplomatických vzťahov so „všetkými nepriateľskými krajinami“. Veterán by si tiež prial odstúpenie Ruska od všetkých „zotročujúcich medzinárodných obchodných dohôd“ a odstránenie eura aj dolára z ruského trhu. Rusi by tieto peniaze nesmeli vlastniť. Mať by mohli len národnú menu, ktorú by veterán chcel posilniť.

image

Google aktualizoval mapy Mariupolu. Ukrajinský vojak našiel svoj horiaci dom, nechýbajú ani masové hroby

Samozrejmosťou je rozvoj školstva, lekárstva i poľnohospodárstva. V pláne je tiež zrušenie nepopulárnej dôchodkovej reformy alebo premenovanie prezidenta na „najvyššieho vládcu“ a ústavy krajiny na „ruskú pravdu“.

Štyridsaťsedemročný Otrakovskij a jeho spojenci by tiež radi „očistili“ ruskú spoločnosť od „nepriateľov a zradcov“, vyvlastnili majetok oligarchov, ktorí podľa nich „v 90. rokoch ťažili z bohatstva ľudu“, a úplne zastavili prisťahovalectvo. Zároveň však chcú zvýšiť ruskú populáciu na miliardu.

Dôstojník pri moci

"Zhromaždenie je presvedčené, že ak sa v Ruskej federácii dostane k moci normálny ruský dôstojník, čaká na všetkých obyvateľov krajiny šťastie," vyhlásil na videu Vladimír Kvačkov, penzionovaný plukovník ruského generálneho štábu.

Otrakovského hnutie Svätá Rus, ktoré založil v roku 2012, má silné väzby na ruskú pravoslávnu cirkev a organizuje hliadky na ochranu jej majetku pred vandalizmom. „Nastal čas pripomenúť všetkým odpadlíkom, že je to naša krajina a my zakazujeme rúhavé či urážlivé činy a slová proti pravoslávnemu náboženstvu,“ vyhlásil vtedy Otrakovskij.

Dobrovoľné hliadkové oddiely Svätej Rusi sa zameriavajú na ľudí urážajúcich Boha či pravoslávnych kňazov. Páchateľov takých činov nahlasujú na políciu.

image

Rusko zvyšuje bojovú pripravenosť svojich vojenských základní v Strednej Ázii

Putin doteraz oficiálne neoznámil, či bude na post šéfa Kremľa znova kandidovať. Denník Kommersant pripomína, že s možnosťou Putinovho znovuzvolenia počíta novelizácia ústavy, schválená v roku 2020 v referende. Budúce prezidentské voľby by sa mali konať 17. marca 2024. Podľa denníka začali v Kremli prípravy na voľby v januári.

01 - Modified: 2023-04-28 11:15:33 - Feat.: 1 - Title: Google aktualizoval mapy Mariupolu. Ukrajinský vojak našiel svoj horiaci dom, nechýbajú ani masové hroby 02 - Modified: 2023-04-28 10:03:48 - Feat.: 1 - Title: Rusko zvyšuje bojovú pripravenosť svojich vojenských základní v Strednej Ázii 03 - Modified: 2023-04-28 05:51:44 - Feat.: 1 - Title: Putin podpísal výnos, ktorý umožní deportáciu z Rusmi okupovaných území Ukrajiny 04 - Modified: 2023-04-28 04:56:24 - Feat.: 1 - Title: Putin chce otvárať múzeá venované konfliktu na Ukrajine. Rusko bude vystavovať artefakty z vojny
01 - Modified: 2024-04-18 09:19:45 - Feat.: - Title: Na juhokórejskú podnikateľku uvalili ruské úrady 30-ročný zákaz vstupu do krajiny 02 - Modified: 2024-04-18 09:12:25 - Feat.: - Title: Ukrajinci zničili ruskú pýchu, z radaru urobili samovražedné drony „cedidlo“. Ako to zmení sily na fronte? 03 - Modified: 2024-04-18 07:55:33 - Feat.: - Title: Nemecko zatklo dvoch Rusov, ktorí chystali sabotážne akcie proti Ukrajine 04 - Modified: 2024-04-18 05:37:29 - Feat.: - Title: Francúzske súdy skonfiškovali vilu, ktorá patrí manželovi Ľudmily Putinovej 05 - Modified: 2024-04-17 21:56:20 - Feat.: - Title: Švajčiarsko sa nepripojí k skupine pátrajúcej po peniazoch ruských oligarchov
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
18. apríl 2024 11:56