V ruskom Krasnodarskom kraji vypukol rozsiahly požiar v sklade pohonných hmôt. FOTO: Reuters
StoryEditor

Rusko hlási mohutný požiar v zásobníku paliva neďaleko Krymu

04.05.2023, 08:00
Autor:
TASRTASR

K podobnému útoku dronom došlo podľa ruských úradov aj v stredu v dedine Volna, ktorá sa taktiež nachádza v Krasnodarskom kraji, neďaleko mosta spájajúceho Rusko s anektovaným Krymom.

Mohutný požiar zachvátil rafinériu v južnom Rusku, ktorá sa nachádza neďaleko anektovaného ukrajinského polostrova Krym. oznámili to vo štvrtok ráno ruské štátne médiá, ktoré sa odvolali na členov zásahových tímov.

Podľa ich tvrdení došlo k útoku dronom na rafinériu v meste Iľskij v Krasnodarskom kraji, v dôsledku ktorého sa vznietil tamojší zásobník paliva, informuje agentúra DPA.

K podobnému útoku dronom došlo podľa ruských úradov aj v stredu v dedine Volna, ktorá sa taktiež nachádza v Krasnodarskom kraji, neďaleko mosta spájajúceho Rusko s anektovaným Krymom.

Aj vo Volne začal horieť zásobník paliva, pričom plamene zachvátili plochu 1200 metrov štvorcových v tamojšom veľkom termináli na ropu a ropné produkty. Počas uplynulého víkendu došlo aj k útoku dronom na palivový zásobník priamo na Kryme. Cez víkend sa v západoruskej Brianskej oblasti vykoľajili následkom výbuchov dva vlaky.

K podobným útokom na infraštruktúru dochádza v oblastiach Ruska ležiacich neďaleko hraníc s Ukrajinou už od začiatku ruskej invázie.

V posledných dňoch sú však takéto incidenty častejšie než predtým, čo podľa expertov môže byť súčasťou príprav na očakávanú ukrajinskú protiofenzívu, zameranú na oslobodenie oblastí Ukrajiny okupovaných Ruskom.

Moskva obvinila v stredu Kyjev z útoku dronmi na Kremeľ, ktorého cieľom mal byť údajne atentát na ruského prezidenta Vladimira Putina.

Kyjev akúkoľvek spojitosť s údajným zmareným útokom na Kremeľ poprel. Ruské tvrdenia sa zatiaľ nepodarilo nezávisle overiť a Kremeľ ich nepodložil žiadnymi dôveryhodnými dôkazmi. Spojené štáty varovali, že predmetné ruské vyhlásenia treba brať s rezervou.

01 - Modified: 2024-04-18 20:48:17 - Feat.: - Title: Nemecko nepredložilo dôkazy k zatknutiu dvoch údajných ruských špiónov, tvrdí Moskva 02 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 03 - Modified: 2024-04-18 18:44:23 - Feat.: - Title: Plánovanie atentátu na Zelenského? V Poľsku zatkli muža podozrivého zo spolupráce s ruskou tajnou službou 04 - Modified: 2024-04-18 17:08:15 - Feat.: - Title: Európska únia si uvedomuje, že vplyv Ruska je preukázateľný a treba mu čeliť, tvrdí Fiala 05 - Modified: 2024-04-18 16:13:34 - Feat.: - Title: V Poľsku zadržali muža, ktorý vraj chcel Rusom pomôcť s atentátom na Zelenského
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 03:00