StoryEditor

Nezostáva iná možnosť. Je čas zlikvidovať Zelenského, vyzval Medvedev po útoku na Putina

04.05.2023, 11:10
Autor:
dttdtt

Exprezident, ktorý teraz pôsobí ako podpredseda vplyvnej bezpečnostnej rady, v posledných mesiacoch vyhlásil, že prehra Ruska na Ukrajine by mohla vyvolať jadrovú vojnu.

Ruský exprezident Dmitrij Medvedev vyzval na okamžitú likvidáciu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Urobil tak po tvrdení Moskvy, že Ukrajina v noci na stredu zaútočila dronmi na Kremeľ s cieľom zavraždiť prezidenta Vladimira Putina. Podľa amerických analytikov je však možné, že za útokom je v skutočnosti Rusko.

image

Pokus o atentát na Putina: Z Kremľa po útoku dronov stúpal dym, Moskva varuje pred odvetou

"Nezostáva iná možnosť"

„Po dnešnom teroristickom útoku nezostáva iná možnosť ako fyzická likvidácia Zelenského a jeho kliky,“ zúril Medvedev, ktorého vyjadrenia na sociálnych sieťach sú často vyhrotene protizápadné.

Vojenský expert: Veľký zisk a malé straty pre Kyjev? Útok na azovské pobrežie, odrežú Krym od pitnej vody

Exprezident, ktorý teraz pôsobí ako podpredseda vplyvnej bezpečnostnej rady, v posledných mesiacoch okrem iného vyhlásil, že porážka Ruska na Ukrajine by mohla vyvolať jadrovú vojnu. "Jadrové mocnosti nikdy neprehrali veľké konflikty, na ktorých by závisel ich osud," povedal.

image

Za útokom na Kremeľ mohlo stáť Rusko, aby mobilizovalo domáce publikum, tvrdí americký inštitút

Americký inštitút pre štúdium vojny vo štvrtok uviedol, že niekoľko ukazovateľov naznačuje, že útok na rezidenciu ruského prezidenta v Kremli v skutočnosti riadilo a účelovo zinscenovalo Rusko. Podľa analytikov je totiž veľmi nepravdepodobné, že by sa dvom dronom podarilo preniknúť moskovskou protivzdušnou obranou.

Údajného útoku sa okrem Medvedeva ihneď chopili aj iní ruskí nacionalisti a vyzvali na ďalšie vystupňovanie vojny.

„So Zelenského režimu nemožno viesť žiadne rokovania,“ uviedol predseda Štátnej dumy Vjačeslav Volodin z Putinovho Jednotného Ruska. „Budeme požadovať použitie zbraní, ktoré sú schopné ukončiť a zničiť kyjevský teroristický režim,“ dodal Volodin a prirovnal Kyjev k teroristickej organizácii Islamský štát.

„Považujeme túto akciu za teroristický útok a pokus o atentát na prezidenta. Rusko si vyhradzuje právo prijať protiopatrenia, kedykoľvek a kdekoľvek to bude považovať za vhodné,“ uviedol hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Ukrajinskí predstavitelia vykonanie takejto operácie popreli. „Neútočíme na Putina ani na Moskvu. Bojujeme na svojom území. Bránime svoje dediny a mestá. Nemôžeme si dovoliť plytvať takými zbraňami. Putina nechávame súdnemu tribunálu,“ vyhlásil Zelenskyj.

USA vyhubí supervulkán, predvída Patrušev

Kontroverzného vyhlásenia sa v stredu dopustil aj Medvedevov kolega Nikolaj Patrušev. Jeho slová však s útokom na Kremeľ vôbec nesúviseli.

Sedemdesiatročný šéf bezpečnostnej rady a niekdajší člen KGB totiž ruskému denníku Izvestija povedal, že „USA túžia po ruskom území“, pretože na tom ich hrozí „katastrofa obrovských rozmerov“.

„Čítal som výskum, ktorý naznačuje, že supervulkán v americkom parku Yellowstone môže čoskoro vybuchnúť a spôsobiť bezprecedentnú katastrofu, ktorá by mohla znamenať smrť všetkých živých tvorov v Severnej Amerike,“ povedal Patrušev podľa denníka The Telegraph a dodal, že „agresívne plány“ Washingtonu voči Rusku môžu s touto „potenciálnou erupciou“ súvisieť.

„Niektorí ľudia v Amerike trvajú na tom, že východná Európa a Sibír budú v prípade možnej erupcie najbezpečnejšími miestami na Zemi. Zdá sa, že to je odpoveď na otázku, prečo sa anglosaské elity túžia zmocniť Ruska,“ dodal Patrušev bez toho, aby uviedol zdroj svojich informácií.

01 - Modified: 2024-04-24 20:53:48 - Feat.: - Title: Europoslanca Kraha z AfD vyšetrujú pre možné úplatky z Ruska a Číny 02 - Modified: 2024-04-24 19:31:30 - Feat.: - Title: Spojené štáty tajne poslali Ukrajine rakety ATACMS s dlhým doletom. Američania to potvrdili 03 - Modified: 2024-04-24 18:56:10 - Feat.: - Title: Získavame podporu, ktorú potrebujeme. Zelenskyj poďakoval Bidenovi za podpis zákona o pomoci pre Ukrajinu 04 - Modified: 2024-04-24 18:45:25 - Feat.: - Title: Rast priemyselnej produkcie v Rusku sa v marci spomalil. Výnimkou je tažobný priemysel 05 - Modified: 2024-04-24 18:39:26 - Feat.: - Title: Analytik Bednár: Slováci sa vyzbierali na vagóny munície. Nemáme precedens, že Rusko je ochotné jednať o mieri
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 06:29