Princ Harry prišiel z USA na korunováciu svojho otca Karola III. za kráľa bez manželky a detí. FOTO: Reuters
StoryEditor

Princ Harry sedel pri korunovácii v treťom rade, po ceremoniáli odišiel sám na letisko

06.05.2023, 18:38
Autor:
ČTKČTK

Bolo to prvýkrát, čo bol princ videný na verejnej akcii so svojou rodinou od vydania jeho kontroverzných memoárov s názvom na začiatku tohto roka.

Princ Harry sedel pri dnešnej korunovácii svojho otca Karola III. v treťom rade, nemal pri nej oficiálnu úlohu a neobjavil sa po jej skončení s ostatnými členmi rodiny na balkóne Buckinghamského paláca. Podľa médií hneď po skončení ceremoniálu sám odišiel na letisko Heathrow.

Harry iba pred pár týždňami potvrdil, že na obrad príde, ale bez americkej manželky Meghan, ktorá zostala v Kalifornii, kde žijú so svojimi dvoma deťmi Archiom a Lilibet. Jeho príchod a miesto, aké mu bude vyhradené pri korunovácii vo Westminsterskom opátstve, vyvolalo v britských médiách množstvo špekulácií.

Bolo to prvýkrát, čo bol princ videný na verejnej akcii so svojou rodinou od vydania jeho kontroverzných memoárov s názvom Spare (Náhradník) na začiatku tohto roka, pripomína BBC. Harry a kráľov brat princ Andrew, ktorý dnes tiež nezastával žiadnu oficiálnu funkciu, už nie sú aktívnymi členmi kráľovskej rodiny. Prvý sa tejto úlohy vzdal dobrovoľne a odsťahoval sa s manželkou do Spojených štátov, druhý upadol v nemilosť kvôli svojej údajnej úlohe v sexuálnom škandále.

image

Princ Harry sedel na korunovácii svojho otca Karola III. za kráľa v treťom rade. FOTO: Reuters

Manželka princa Harryho, vojvodkyňa zo Sussexu, zostala s deťmi v Los Angeles, kde ich syn princ Archie dnes oslavuje štvrté narodeniny. Zdroj skôr americkému portálu Page Six povedal, že princ Harry má v úmysle vynaložiť "všetko úsilie, aby sa vrátil včas na Archieho narodeniny".

Na minuloročnom pohrebe zosnulej kráľovnej Alžbety bol princ Harry v opátstve v druhom rade – priamo za kráľom. Dnes sedel v treťom rade a výhľad mu podľa niektorých pozorovateľov navyše zrejme zakrývalo perie zdobiace vojenský klobúk jeho tety, princeznej Anny.

01 - Modified: 2024-04-24 12:48:19 - Feat.: - Title: Nemecko a Veľká Británia plánujú spoločne vyvinúť diaľkovo ovládanú húfnicu 02 - Modified: 2024-04-23 20:08:29 - Feat.: - Title: Britské stíhačky budú v Poľsku. Tusk so Sunakom a Stoltenbergom rokoval o bezpečnosti 03 - Modified: 2024-04-23 16:10:08 - Feat.: - Title: Pri hrozbe sú pripravení na vojenskú protiakciu. Poľský a britský minister obrany rokovali vo Varšave 04 - Modified: 2024-04-23 15:29:36 - Feat.: - Title: Albánec dostal na súde v Londýne za pašovanie ľudí deväť rokov väzenia 05 - Modified: 2024-04-23 11:33:11 - Feat.: - Title: Najmenej päť migrantov zahynulo pri pokuse o preplávanie Lamanšského prielivu
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 05:40