Explózia dronu nad Kyjevom. Ilustračné foto: REUTERS
StoryEditor

Po celej Ukrajine zneli protiletecké poplachy, Ľvov a Cherson hlásia výbuchy

23.06.2023, 07:42
Autor:
ČTKČTK

Telegramové kanály hlásia výbuchy v niekoľkých oblastiach od Ľvovskej na západe po Chersonskú na juhu, uviedla agentúra Reuters. Ruské úrady zase hlásia zostrelenie dronu nad západoruským Kurskom.

Po celej Ukrajine boli v noci na dnešok vyhlásené protiletecké poplachy. Oznámila to ukrajinská armáda. V rozsiahlych oblastiach boli vydané varovania pred ruskými útokmi raketami a dronmi.

Telegramové kanály hlásia výbuchy v niekoľkých oblastiach od Ľvovskej na západe po Chersonskú na juhu, uviedla agentúra Reuters. Ruské úrady zase hlásia zostrelenie dronu nad západoruským Kurskom.

Podľa agentúry Ukrinform hrozia útoky takzvanými kamikadze dronmi napríklad aj v Dnepropetrovskej oblasti a Záporoží. Rusko ich možno odpálilo z juhu. Armáda predtým podľa agentúry potvrdila odpálenie riadených striel z oblasti Kaspického mora.

Ukrajinské letectvo dnes informovalo, že protivzdušná obrana skoro ráno zostrelila 13 ruských riadených striel s plochou dráhou letu. Mierili k leteckej základni v západoukrajinskej Chmeľnyckej oblasti. Strely boli podľa letectva odpálené z ruských strategických bombardérov z oblasti Kaspického mora.

Vojenská správa Sumskej oblasti na severovýchode Ukrajiny na facebooku uviedla, že vo štvrtok ruské sily ostreľovali deväť obcí v oblasti. Bolo zaznamenaných viac ako 147 explózií. Zranený bol jeden človek, a zničená bola vodárenská veža, obytné budovy a súkromné domy, uviedla správa.

Aj predchádzajúcu noc zo stredy na štvrtok Rusi zaútočili na Ukrajinu zo vzduchu okrem iného nadzvukovými balistickými strelami Kinžal a útočnými dronmi Šáhed.

Gubernátor ruskej Kurskej oblasti Roman Starovojt informoval, že vo štvrtok večer protiletecká obrana zostrelila dron nad Kurskom, ktorý nie je ďaleko od ukrajinských hraníc. Ukrajina podobné incidenty odmieta komentovať.

01 - Modified: 2024-05-15 17:53:59 - Feat.: - Title: Čína nepotvrdila účasť na konferencii o Ukrajine, povedala švajčiarska prezidentka 02 - Modified: 2024-05-15 17:13:37 - Feat.: - Title: Rusko musí zabezpečiť, aby mali jeho vojaci na Ukrajine dostatok zdrojov, tvrdí Putin 03 - Modified: 2024-05-15 16:50:23 - Feat.: - Title: Putin prvýkrát od začiatku vojny ukázal veliteľov všetkých vojenských okruhov, predstavil im ministra 04 - Modified: 2024-05-15 16:17:25 - Feat.: - Title: Česko bude pomáhať Ukrajincom s návratom do vlasti, spustí pilotný projekt 05 - Modified: 2024-05-15 13:15:58 - Feat.: - Title: Putin pochválil ruských vojakov za postup "na všetkých frontoch" na Ukrajine
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
15. máj 2024 22:19