StoryEditor

Bidena nezachránili ani poznámky. Osemdesiatročný prezident USA povedal, že "Putin prehráva vojnu v Iraku"

28.06.2023, 19:08
  • Biden si pomýlil vojnu v Iraku so súčasnou inváziou Ruska na Ukrajinu.
  • Len pred niekoľkými dňami sa zviditeľnil frázou Bože, ochraňuj kráľovnú, ktorá na zhromaždení proti zbraniam vyznela mimo kontextu.
  • Asufutimaehaehfutbw ako nezrozumiteľný a nepreložiteľný výraz počas jedného z prejavov, ale aj Bidenove nešťastné pády, sa stali terčom posmeškov zo strany jeho oponentov.
  • Prezident USA má 80 rokov, oznámil, že plánuje bojovať o úrad aj v nasledujúcich voľbách.

Pri rozhovoroch s novinármi si americký prezident Joe Biden najnovšie pomýlil vojnu na Ukrajine s tou v Iraku. Pri stredajšom brífingu, kedy sa vyjadroval k situácií v súvislosti s ruským prezidentom Vladimírom Putinom a vodcom wagnerovcov Jevgenijom Prigožinom omylom spomenul vojnu v Iraku. Informuje o tom Daily Mail.

Fotografi odfotili prezidenta USA na dvore Bieleho domu s viacerými papiermi v ruke. Pri bližšom pohľade sa jednalo o poznámky k aktuálnej situácii v Rusku. Ani tie mu však pri otázkach nepomohli.

image

Bidena nikto nepochopil. Svoj prejav v Connecticute zakončil slovami Bože, ochraňuj kráľovnú

Bidenovi sa podarilo pri rozhovore zameniť Ukrajinu za Irak. "Vojnu v Iraku jednoznačne prehráva. Doma prehráva vojnu a stal sa tak trochu vyvrheľom po celom svete," odpovedal na otázku novinára, ktorý chcel zistiť, či vzbura Putina oslabila.

Ide o ďaľší z úsmevných výrokov Bidena, ktoré zachytili kamery. Prednedávnom kritizovali politickí oponenti amerického prezidenta za výrok "God Save the Queen (Bože, ochraňuj kráľovnú)", ktorý povedal na konci zhromaždenia podporujúceho obmedzenie predaja zbraní v USA.

Videozáznamy týchto nezvyčajných vyjadrení sa rýchlo rozšírili na internete a používateľom sociálnych sietí nebolo jasné, čo mal prezident na mysli, informovala vtedy agentúra TASR a aj svetové médiá s tým, že Biden zmiatol poslucháčov.

Námestníčka tlačového tajomníka Bieleho domu Olivia Daltonová neskôr pre médiá povedala, že prezidentove vyjadrenia sa vzťahovali na niekoho z ľudí v zhromaždenom dave.

Bože, ochraňuj kráľovnú (God Save the Queen) bol oficiálny názov štátnej hymny Spojeného kráľovstva počas vlády kráľovnej Alžbety II., pripomenul na svojej webovej stránke denník New York Post.

Alžbeta vládla viac než 70 rokov - až do svojej smrti 8. septembra 2022. Panovníkom sa automaticky stal jej najstarší syn Charles, ktorý si zvolil meno Karol III. Text hymny sa následne zmenil na God save the King (Bože, ochraňuj kráľa).

Séria prešľapov

Pár dní predtým, na začiatku júna, si zase Biden pomýlil funkciu britského premiéra. Keď Rishiho Sunaka vítal v Bielom dome, pomýlil si jeho funkciu a nazval ho prezidentom. V monarchii prirodzene funkcia prezidenta absentuje.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 38% na dočítanie.
01 - Modified: 2023-06-28 15:18:26 - Feat.: 1 - Title: "Vyvrheľ" Putin jasne prehráva vojnu na Ukrajine. Biden však nevie povedať, či ruský režim vzbura oslabila 02 - Modified: 2023-06-27 09:43:41 - Feat.: 1 - Title: Kľúčový dôkaz proti Trumpovi je vonku. CNN zverejnila nahrávku, kde hovorí o pláne útoku 03 - Modified: 2023-06-17 09:34:56 - Feat.: 1 - Title: Bidena nikto nepochopil. Svoj prejav v Connecticute zakončil slovami Bože, ochraňuj kráľovnú
01 - Modified: 2024-04-24 19:31:30 - Feat.: - Title: Spojené štáty tajne poslali Ukrajine rakety ATACMS s dlhým doletom. Američania to potvrdili 02 - Modified: 2024-04-24 18:56:10 - Feat.: - Title: Získavame podporu, ktorú potrebujeme. Zelenskyj poďakoval Bidenovi za podpis zákona o pomoci pre Ukrajinu 03 - Modified: 2024-04-24 18:39:26 - Feat.: - Title: Analytik Bednár: Slováci sa vyzbierali na vagóny munície. Nemáme precedens, že Rusko je ochotné jednať o mieri 04 - Modified: 2024-04-24 17:01:54 - Feat.: - Title: Putinovi nedochádzajú peniaze na financovanie vojny na Ukrajine. Dôležité je, čo príde po nej, vraví inštitút 05 - Modified: 2024-04-24 15:54:16 - Feat.: - Title: Veľký balík peňazí. Biden podpísal zákon o pomoci pre Ukrajinu, Izrael aj Taiwan za takmer 100 miliárd dolárov
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 03:44