Ruský prezident Vladimir Putin si pripíja pohárikom vodky. FOTO: kremlin.ru
StoryEditor

Putin bol v čase vzbury na večierku. Je odtrhnutý od reality, tvrdí bývalý reportér Kommersantu

01.07.2023, 19:26
Autor:
ČTKČTK

Nič, ani ozbrojené povstanie, by Putina nedonútilo vzdať sa nejakého večierku, napísal ruský novinár Michail Zygar.

Ruský prezident Vladimír Putin bol minulú sobotu, keď ruskí žoldnieri podnikli ťaženie na Moskvu, na večierku na jachte v Petrohrade.

V komentári zverejnenom v americkom denníku The New York Times (NYT) to tvrdí ruský novinár a spisovateľ Michail Zygar. Putinova účasť na párty v čase natoľko nebývalých udalostí, ako boli tie sobotné, podľa Zygara svedčí o tom, že ruský prezident je odtrhnutý od reality.

image

Nevyspytateľní wagnerovci môžu spôsobiť v Európe šok. Hrozia nájazdy z Bieloruska do Európy?

Večierok mu nikto nevezme

Žoldnierskej Wagnerovej súkromnej vojenskej spoločnosti sa minulý týždeň od piatkového večera do soboty podarilo prejsť zhruba 700 kilometrov, kým svoje protestné ťaženie asi 200 kilometrov pred Moskvou ukončila.

Skupina dokázala obsadiť aj armádne stanovište v Rostove na Done a vo Voroneži na juhu Ruska. Kremeľ priznal, že pri zásahu ruskej armády proti žoldnierom zomrelo niekoľko pilotov.

Prigožina volajú otec. Wagnerovci sú bratstvo so zločineckým kódexom, je to úplne iný vzťah, hovorí expert v HN televízii.

"Nič, ani ozbrojené povstanie, by Putina nedonútilo vzdať sa nejakého večierku," napísal Zygar. Doplnil, že Putin nikdy nevynechá súkromné večierky, ktoré sa konajú každoročne pri príležitosti petrohradských osláv zvaných Šarlátové plachty.

Šéf Kremľa tento rok podľa Zygarových informácií sledoval svetelnú show a plachetnice plaviace sa po Neve z jachty svojho priateľa a biznismena Jurija Kovaľčuka.

Dôkazy, že Putin odletel

Ľudia blízki Putinovmu okoliu to podľa Zygara vnímajú ako "nad slnko jasný doklad toho, že prezident je odtrhnutý od reality".

Zygar pôsobil v minulosti ako reportér v ruskom denníku Kommersant, neskôr ako šéfredaktor ruskej nezávislej televízie Dožď.

image

Putin preberá vládu nad Prigožinovým impériom, ide po jeho spojencoch

Je autorom niekoľkých publicistických kníh. V slovenčine od neho vyšli zväzky Impérium musí zomrieť a Všetci muži Kremľa, v ktorej sa venuje Putinovi a ľuďom z jeho blízkeho okolia.

Hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov podľa agentúry TASS v sobotu tvrdil, že Putin pracuje z Kremľa. Avšak súdiac podľa agentúrnej správy sa špekulácie, že Putin odletel do Petrohradu, objavili už minulý týždeň.

Investigatívny projekt Agentstvo dnes uviedol, že dve lietadlá, ktoré používa Putin, v sobotu leteli smerom na Tverskú oblasť. Tá leží severne od Moskvy.

01 - Modified: 2024-05-11 11:28:54 - Feat.: - Title: Obsadili sme päť dedín pri hraniciach v Charkovskej oblasti, hlásia Rusi 02 - Modified: 2024-05-11 07:30:57 - Feat.: - Title: Ruské ostreľovanie Charkovskej oblasti si za uplynulý deň vyžiadalo troch mŕtvych. Stovky museli evakuovať 03 - Modified: 2024-05-11 06:55:32 - Feat.: - Title: Možnosť mierových rokovaní v Bratislave je hudbou budúcnosti, vraví publicista Hrabko 04 - Modified: 2024-05-10 20:32:27 - Feat.: - Title: Ukrajina vyšle k obrane Charkovskej oblasti dodatočné jednotky, vyhlásil Zelenskyj 05 - Modified: 2024-05-10 19:58:31 - Feat.: - Title: Biely dom očakáva zintenzívnenie ruskej ofenzívy. Kyjevu vyjadril podporu
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
11. máj 2024 16:35