Lukáš Kolářík. ZDROJ: Petr Lundák/MF DNES
StoryEditor

Veľká aféra v Česku: Škrtil ma a kopal, tvrdí asistentka. Bývalú dvojku ministerstva vnútra rieši polícia

28.07.2023, 17:23
Autor:
elhelh

Júnový incident, kvôli ktorému Lukáš Kolářík rezignoval na funkciu námestníka ministra vnútra, dostal nový rozmer. Koláříkova asistentka uviedla, že ju politik počas incidentu niekoľkokrát fyzicky napadol.

Vyjadrenie Koláríkovej asistentky priniesli Seznam Zprávy. Asistentka pre portál uviedla, že kvôli dohovoru s Koláříkom nemala v úmysle situáciu komentovať. Kolářík ale podľa nej svoje slovo nedodržal.

Kolářík vo vyhlásení na pirátskom fóre tvrdil, že asistentka ohrozovala jeho manželku nožom. Zároveň uviedol, že práve jeho asistentka bola prvá, kto niekoho fyzicky napadol. To ale žena odmieta. „Nie je pravda, že som bola prvá, kto niekoho fyzicky napadol. Ďalej nie je pravda, že by som kohokoľvek napadla v spánku, a nedošlo ani k žiadnemu ohrozeniu, nieto napadnutiu kohokoľvek nožom,“ doplnila.

„Obvinenia vznesené proti Lukášovi Koláříkovi považujeme za veľmi závažné a ich obsah je pre nás veľkým sklamaním. Od začiatku ich tiež berieme veľmi vážne a riešime ich,“ uviedol pre iDNES.cz predseda Pirátov Ivan Bartoš.

Dodal, že násilie Pirátska strana netoleruje, naopak, dlhodobo bojuje za lepšie postavenie obetí. „Lukáš Kolářík rezignoval na pozícii námestníka ministra vnútra 4. júla, pozastavil členstvo v Pirátskej strane a s tým aj pôsobenie vo vnútrostraníckych funkciách. Ďalší postup budeme riešiť na mimoriadnom nedeľnom rokovaní Republikového predsedníctva,“ dodal Bartoš.

Po zverejnení informácií sa incidentom začala zaoberať aj pražská polícia, potvrdil pre iDNES.cz hovorca Jan Daněk.

K potýčke došlo 1. júna v pražskom hoteli Spiritka po vyhlásení ankety Hasič roka. Kolářík do hotela odišiel so svojou manželkou Janou, na izbu ale pozval aj svoju asistentku, s ktorou v tom čase udržiaval pomer.

image

Ekonomiky krajín strednej Európy podľa analytikov zvládnu nadchádzajúcu zimu

Koláříkova manželka podľa asistentky odišla spať, po chvíli sa ale do izby vrátila a nachytala dvojicu pri pokuse o intímny kontakt. To viedlo k hádke, pri ktorej mal politik ponúknuť obom ženám sex v troch. „Hádka vygradovala aj medzi mnou a ňou, pričom som od nej dostala zopár facek,“ uviedla asistentka.

Zamestnankyňa ministerstva vnútra v tej chvíli izbu opustila. V hoteli ale čakal jej manžel, ktorého údajne zavolala sama Koláříková. Spoločne s ním tak vnikla späť do izby. Práve vtedy malo podľa Koláříka dôjsť k ohrozeniu jeho manželky nožom. Kolářík ale podľa asistentky v tom čase spal a nebol na prebudenie.

„Schytil ma zozadu a začal škrtiť“

Asistentka podľa svojich slov chcela Koláříkovou fyzicky napadnúť po tom, čo zistila, že jej manžela zavolala na miesto práve ona, jej manžel ju ale zadržal. „V jednej chvíli sa mi podarilo manželovi vyšmyknúť a napadla som ju niekoľkými ranami, kým ma môj manžel stihol odtrhnúť a ona sa schovala v kúpeľni,“ popísala žena.

Vystreľovací nôž údajne použila iba na otvorenie zámku do kúpeľne. „Nasledovala ďalšia hádka, ktorá opäť zobudila aj Koláříka, ktorý ma zozadu schmatol a začal škrtiť, pričom som mu dala ranu do tváre, po ktorej nasledovala facka z jeho strany a ja som spadla na zem,“ opisuje situáciu žena.

image

Cenový rast v krajinách V4 je najvyšší v Únii

Kolářík podľa nej následne opäť zaspal. Než ale stihla odísť, opäť sa prebudil. „Začal ma zozadu ťahať za vlasy a vo chvíli, keď som sa otočila, ma dvakrát udrel päsťou do tváre a ja som upadla na zem. Na zemi ma následne niekoľkokrát kopol so slovami, že so mnou skončil. Potom som z izby utiekla,“ popísala.

Asistentka svojho správania podľa svojich slov ľutuje a Jane Koláříkovej sa ospravedlňuje. Tá údajne na asistentku nepodala trestné oznámenie, pretože ide o matku malého dieťaťa. Na políciu sa kvôli potýčke neobrátil nikto.

Útočila na manželku nožom, tvrdí Kolářík

Kolářík na neverejnom zasadnutí Pirátov uviedol, že asistentka bila jeho manželku päsťami aj vecami, ktoré boli po ruke. Jeho manželka potom podľa jeho slov skončila v týždennej pracovnej neschopnosti, pretože žena útočila na brucho a hlavu.

Potom podľa Koláříka nasledovala emotívna diskusia, po ktorej manžel asistentky odišiel. „V tej chvíli začala útočiť znova a manželka sa schovala do kúpeľne. Do tej sa spomínaná dostala pomocou noža, ktorým následne ohrozovala moju manželku, ktorá volala o pomoc,“ uviedol Kolářík.

Ďalšiemu útoku na svoju ženu potom zabránil za použitia „mäkkých techník“, ďalší konflikt ale už podľa svojich slov musel „riešiť razantnejšie“.

Kolářík na ministerstve skončil v tichosti. Vo funkcii ho nahradila Lenka Zátorská, ktorá predtým pracovala na Úrade vlády.

01 - Modified: 2024-04-25 08:58:51 - Feat.: - Title: Ďalší odchod z Fialovej vlády, končí ministerka pre vedu a výskum 02 - Modified: 2024-04-25 09:04:50 - Feat.: - Title: Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne, mnohí hlásia stopercentnú škodu 03 - Modified: 2024-04-24 10:55:28 - Feat.: - Title: Česká polícia rozbila gang falošných bankárov. Spáchali škody vo výške desiatok miliónov korún 04 - Modified: 2024-04-23 15:55:06 - Feat.: - Title: Česko oceňuje dohodu Arménska a Azerbajdžanu, nestabilita nahráva Rusku, tvrdí český minister Lipavský 05 - Modified: 2024-04-24 13:41:08 - Feat.: - Title: Čechov voláme bratia, no čo o nich naozaj vieme? Tento kvíz ukáže, ako dobre poznáte našich západných susedov
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
26. apríl 2024 05:13