Prezident Paraguaja. FOTO: Reuters
StoryEditor

Paraguajom otriasol škandál: Vládny činiteľ podpísal memorandum s fiktívnym štátom

02.12.2023, 08:51
Autor:
ČTKČTK

Odhalenie vyvolalo posmešné reakcie na sociálnych sieťach. Krajina nie je jediná, ktorá naletela samozvaným predstaviteľom Republiky Kailása.

Paraguajský vládny činiteľ rezignoval na svoj post po tom, čo vyšlo najavo, že v októbri podpísal memorandum o porozumení so zástupcami fiktívneho štátu, ktorý založil indický guru Nitjánanda. Informovala o tom agentúra AP.

Odhalenie v Paraguaji vyvolalo škandál a veľa posmechu na sociálnych sieťach. Latinskoamerická krajina ale nie je jediná, ktorá naletela samozvaným predstaviteľom Republiky Kailása.

image

Čína a Uruguaj posilnili vzťahy pri stretnutí svojich lídrov v Pekingu

Začiatkom tohto roka sa im podarilo zúčastniť zasadnutí jedného z výborov OSN v Ženeve a tiež podpísať dohody s miestnymi predstaviteľmi v Spojených štátoch a Kanade.

Arnaldo Chamorro bol nahradený vo vysokej funkcii na paraguajskom ministerstve poľnohospodárstva krátko po tom, čo vyšlo najavo, že podpísal "proklamáciu" so zástupcami Kailásy.

Tento dokument okrem iného vyjadroval "úprimné prianie a odporúčania, aby paraguajská vláda zvážila, preskúmala a aktívne sa usilovala o nadviazanie diplomatických vzťahov s Kailásou a jej prijatie ako suverénneho a nezávislého štátu do rôznych medzinárodných organizácií vrátane OSN".

image

Slovensko má v rámci EÚ záujem na rozvoji obchodu s Latinskou Amerikou, vyhlásil Ódor

Charizmatický guru Nitjánanda, ktorý je v Indii stíhaný políciou za únos a znásilnenie, založil vlastný ostrovný "štát" pri pobreží Ekvádoru.

Republika Kailása má byť podľa jeho slov "najlepší a najčistejší hinduistický štát na svete". Súkromný ostrov na tento účel kúpili niektorí z Nitjanandových hnuteľných nasledovateľov.

01 - Modified: 2024-04-10 04:57:07 - Feat.: - Title: Kolumbijského exprezidenta Uribeho budú stíhať pre obvinenia z ovplyvňovania svedkov 02 - Modified: 2024-02-14 13:41:12 - Feat.: - Title: Lavrov navštívi Latinskú Ameriku. Západ hádže Rusku diplomatické polená pod nohy, vyhlásil 03 - Modified: 2023-10-22 07:00:00 - Feat.: - Title: V Latinskej Amerike je bežné, že má muž 10 detí s desiatimi ženami a chodí s jedenástou, prezrádza cestovateľ Michal 04 - Modified: 2023-09-20 05:20:12 - Feat.: - Title: Paraguajský prezident vyzval na návrat Taiwanu do OSN 05 - Modified: 2023-08-08 19:38:00 - Feat.: - Title: Lídri krajín Latinskej Ameriky chcú tvrdší prístup k zločinom proti Amazonii
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
27. apríl 2024 20:12