Duane Davis, ktorý je obvinený z vraždy rapera Tupaca Shakura v roku 1996. FOTO: TASR/AP
StoryEditor

Obvineného z vraždy rapera Tupaca Shakura môžu prepustiť na kauciu

10.01.2024, 15:12
Autor:
TASRTASR

Žalobcovia Binu Palal a Marc DiGiacomo na súde uviedli, že Duane Davis nikdy neopustil život v gangu a odvolali sa na jeho priznanie.

Nevadská sudkyňa stanovila v utorok kauciu 750-tisíc dolárov pre bývalého vodcu gangu, ktorý je obžalovaný zo zosnovania vraždy hip-hopovej legendy Tupaca Shakura. Namiesto väzobnej väznice môže byť až do pojednávania v domácom väzení s elektronickým monitorovaním. Informuje o tom agentúra AP.

Súdom vymenovaní obhajcovia Duana "Keffe D" Davisa žiadali o kauciu 100-tisíc dolárov. Štátny žalobca okresu Clark Steve Wolfson očakáva, že sudkyňa Carli Kiernyová preverí, či peniaze zaslané na kauciu boli získané zákonným spôsobom. Sudkyňa nestanovila termín pojednávania, situáciu však preverí 20. februára.

Žalobcovia Binu Palal a Marc DiGiacomo v utorok na súde uviedli, že Davis nikdy neopustil život v gangu a odvolali sa na jeho priznanie o Shakurovej vražde. To podľa nich ukazuje, že je vinný a jeho prepustenie predstavuje hrozbu pre svedkov.

"Je tu jedna konštanta. Pán Davis bol neustále považovaný za architekta vraždy," povedal Palal sudkyni. Preto má byť považovaný za "veľmi, veľmi vysoké nebezpečenstvo pre komunitu".

image

Bol v aute, z ktorého zabili slávneho Tupaca. Polícia po rokoch zatkla podozrivého

Sudkyňa v rozhodnutí uznala, že Davis si "zarábal na živobytie rozprávaním o svojom živote vodcu South Side Crips" (gangu v meste Compton v Kalifornii) a "tiež o zabití pána Shakura".

Obhajoba spochybňuje jeho vinu tvrdením, že polícia a prokurátori mohli Davisa zatknúť pred 15 rokmi, ale neurobili to. Spochybňuje aj výklad odpočúvaného telefonátu z väzenia a zoznam mien poskytnutých rodine.

Davis pôvodne vystupoval len ako svedok streľby na Tupaca Shakura v Las Vegas. Raper sa 7. septembra 1996 viezol v BMW, keď vedľa neho na červenej zastavil biely Cadillac a streľba z neho ho viackrát zasiahla. Tupac Shakur o týždeň neskôr zomrel.

Davis vo svojich pamätiach uviedol, že v čase streľby sedel vedľa vodiča Cadillacu. Smrtiacu zbraň odložil na zadné sedadlo, odkiaľ podľa neho padli výstrely. Je posledným živým členom posádky auta, z ktorého sa strieľalo.

01 - Modified: 2024-04-26 13:04:43 - Feat.: - Title: Ukrajinského ministra poľnohospodárstva, ktorý je podozrivý z korupcie, prepustili na kauciu 02 - Modified: 2023-09-30 11:14:15 - Feat.: - Title: Polícia po rokoch obvinila podozrivého z vraždy slávneho rapera Tupaca. Šesťdesiatročný Davis je posledný žijúci podozrivý 03 - Modified: 2023-09-29 21:04:03 - Feat.: - Title: Bol v aute, z ktorého zabili slávneho Tupaca. Polícia po rokoch zatkla podozrivého 04 - Modified: 2023-03-06 18:30:00 - Feat.: - Title: Daň za kauciu platíte len v špecifických situáciách. Ktoré sú to a má to dopad na vaše príjmy? 05 - Modified: 2022-05-13 10:00:00 - Feat.: - Title: Záhadné úmrtia celebrít: Black Dahlia, 150 podozrivých či rituálna samovražda neboli nikdy objasnené
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
28. apríl 2024 05:11