Ilustračná fotografia. FOTO: Reuters
StoryEditor

Agresívny Rus v Bangladéši ťahal predavača za fúzy a vlasy, jeho vyčíňanie zachytila kamera

28.01.2024, 19:27
Autor:
joljol

Zamestnanec ruského dodávateľa uránu pre prvú jadrovú elektráreň Ruppur v krajine kvôli svojmu útočnému správaniu razom prišiel o prácu. Prípadom sa zaoberá aj polícia.

Zamestnanec ruského dodávateľa uránu pre prvú jadrovú elektráreň Ruppur v Bangladéši šokoval dvoch miestnych predavačov elektroniky, keď na nich zaútočil priamo v obchode. O potýčke sa dozvedelo vedenie elektrárne a zamestnanca dodávateľskej firmy Rosatom prepustilo. Incidentom sa zaoberá polícia. Muž podľa vedenia elektrárne bude musieť odísť späť do Ruska.

Napadnutie zachytil kamerový záznam v obchode s elektronikou v blízkosti Zeleného Mesta, kde pracovníci z elektrárne bývajú. Rusky hovoriaci muž – podľa vedenia Ruppuru zamestnanec ruského dodávateľa uránu, ktorým je atómová spoločnosť Rosatom – na záberoch jedného predajcu najprv chytá za fúzy a priťahuje k sebe.

Do incidentu zasiahnu postupne ďalší najmenej traja ľudia, jeden z nich Rusa od miestneho predajcu odtrháva a následne volá pomoc, agresor napáda aj jeho.

Incident údajne pokračoval na parkovisku pred obchodom, kde sa mu však prizeralo niekoľko miestnych ľudí. Rus sa tak už podľa nich neodvážil bojovať ďalej.

Vedenie jadrovej elektrárne Ruppur, ktorá je momentálne vo výstave podľa projektu ruského Rosatomu, sa o napadnutí dozvedelo a informovalo, že „zamestnanec dodávateľa bol prepustený a odíde do krajiny svojho trvalého bydliska“.

Spoločnosť zdôraznila, že incident bol pre nich „veľmi smutnou skúsenosťou“, pretože „riešenie konfliktov týmto spôsobom nie je prijateľné“. Podľa zástupcov elektrárne sa potýčkou zaoberá polícia.

Incident, ktorý sa stal v Bangladéši (zmienka o Indii je omyl):

Rusko v Bangladéši podľa webového portálu Al-Džazíry financuje 90 percent projektu výstavby prvej bangladéšskej jadrovej elektrárne. Ruská pôžička v hodnote 12,65 miliardy dolárov je pre Bangladéš splatná do 28 rokov s desaťročným odkladom.

Elektráreň Ruppur sa nachádza asi 200 kilometrov západne od hlavného mesta Dháky. Do prevádzky mala byť uvedená v júli, otvorenie sa však oneskorí. Bangladéš je v súčasnosti závislý od dovozu plynu, ktorého cena však po ruskej invázii na Ukrajinu prudko vzrástla.

01 - Modified: 2024-04-27 10:56:54 - Feat.: - Title: Poľský jadrový program napreduje smerom k fáze výstavby elektrární, hlási medzinárodná atómová agentúra 02 - Modified: 2024-04-21 09:39:20 - Feat.: - Title: Energetická kríza priniesla horúce debaty o jadre (komentár) 03 - Modified: 2024-04-05 09:29:47 - Feat.: - Title: V strednej Európe sa rozbehli jadrové preteky. Slovensko, Poľsko aj Česko chcú nový druh reaktorov 04 - Modified: 2024-04-02 17:30:00 - Feat.: - Title: Severný sused Slovenska položil posledný diel do veľkej stredoeurópskej jadrovej skladačky (Brífing HN) 05 - Modified: 2024-03-31 22:00:00 - Feat.: - Title: Vreckové jadrové reaktory tie veľké nenahradia. Skôr uhoľné elektrárne a teplárne
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
27. apríl 2024 13:59