Britský kráľ Charles a kráľovná Camilla navštívili zdravotnícke zariadenie v Londýne, ktoré sa špecializuje na liečbu rakoviny. FOTO: Reuters
StoryEditor

Britský kráľ Karol III. sa vrátil k plneniu verejných povinností, navštívil nemocnicu v Londýne

30.04.2024, 13:18
Autor:
ČTKČTK

Karol III. trpí neuspresnenou formou rakoviny a podstupuje liečbu, pri ktorej sa od februára obmedzil na plnenie povinností, ktoré nezahŕňajú verejné vystupovanie.

Britský kráľ Karol III. sa prvýkrát od februárovej diagnózy rakoviny vrátil k plneniu svojich verejných povinností. Navštívil zdravotnícke zariadenie v Londýne, ktoré sa špecializuje práve na liečbu tohto ochorenia. Informuje o tom agentúra Reuters, podľa ktorej sa 75-ročný monarcha, ktorého sprevádzala kráľovná Camilla, usmieval a pôsobil zdravo.

Karol III. trpí neuspresnenou formou rakoviny a podstupuje liečbu, pri ktorej sa od februára obmedzil na plnenie povinností, ktoré nezahŕňajú verejné vystupovanie. Na konci marca sa ale napríklad zúčastnil veľkonočnej bohoslužby.

image

Karol III. začne po niekoľkých týždňoch zotavovania opäť plniť verejné povinnosti

O tom, že sa kráľ vráti k plneniu svojich verejných povinností, Buckinghamský palác informoval minulý týždeň v piatok. Podľa Reuters však kráľ zatiaľ bude mať obmedzený verejný program, aby sa minimalizovali akékoľvek zdravotné riziká.

Napríklad v júni by sa ale mal zúčastniť spomienkových akcií pri príležitosti 80. výročia vylodenia v Normandii a tiež hostiť japonský cisársky pár na štátnej návšteve.

Taktiež portál BBC News minulý týždeň napísal, že kráľovo oznámenie neznamená jeho úplný návrat k verejnému vystupovaniu, ale skôr "pozitívny signál". "Je to správa opatrného optimizmu, ale kráľova liečba, ktorá začala vo februári, stále pokračuje a žiadny termín jej ukončenia zatiaľ oznámený nebol," uviedol.

image

Ťažké časy v paláci: Čo vieme o skutočnom zákulisií ochorenia kráľa Karol III. a princeznej Kate?

S rakovinou sa lieči aj ďalšia členka najvyšších kruhov britskej kráľovskej rodiny, a to princezná Kate, manželka nástupcu trónu princa Williama. Kate po týždňoch špekulácií v marci uviedla, že po januárovej operácii brucha podstupuje preventívnu chemoterapiu.

01 - Modified: 2024-05-16 15:42:12 - Feat.: - Title: Rusko oznámilo, že v odvete na kroky Londýna vyhostí britského vojenského pridelenca 02 - Modified: 2024-05-13 19:06:03 - Feat.: - Title: Britský kráľ Karol III. odovzdal vojenský titul synovi Williamovi. Je veľmi dobrý pilot, pochválil ho 03 - Modified: 2024-05-13 09:22:58 - Feat.: - Title: V Británii obvinili troch mužov podozrivých zo špionáže pre tajné služby Hongkongu 04 - Modified: 2024-05-09 16:06:07 - Feat.: - Title: Britská libra oslabuje, centrálna banka naznačila skoré zníženie úrokov 05 - Modified: 2024-05-09 11:39:24 - Feat.: - Title: Britská centrálna banka nezmenila úrokové sadzby. Veci sa uberajú správnym smerom, vraví jej šéf Bailey
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
17. máj 2024 14:38