Nemecký kancelár Olaf Scholz, bavorský premiér Markus Söder, bavorský minister vnútra Joachim Herrmann, nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová stoja za bariérou z naplnených vriec s pieskom počas obhliadky lokality v Reichertshofene v Hornom Bavorsku. FOTO: TASR/AP  
StoryEditor

Scholz navštívil v Bavorsku oblasti postihnuté povodňami, záchranári pokračujú s evakuáciou

04.06.2024, 07:41
Autor:
TASRTASR

Viaceré školy v Bavorsku budú v utorok fungovať prostredníctvom dištančného vzdelávania. Železničná spoločnosť Deutsche Bahn cestujúcich vyzvala, aby sa vyhli cestám do južných častí Nemecka.

Záplavy v nemeckých spolkových krajinách Bavorsko a Bádensko-Württembersko naďalej pretrvávajú. Nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz v pondelok navštívil bavorskú obec Reichertshofen, aby sa oboznámil so situáciou, píše agentúra DPA.

Silné nepretržité dažde spôsobili cez víkend záplavy v týchto dvoch spolkových krajinách na juhu Nemecka. Svoje domovy museli opustiť tisíce osôb.

Úrady zatiaľ hlásili štyri obete na životoch, nie je však jasné, či smrť týchto osôb zapríčinili povodne, píše DPA. Záchranári v pondelok pokračovali v evakuácii ohrozených ľudí a pátrali po nezvestných.

image

Silné dažde spôsobili na juhu Nemecka záplavy, evakuovali niekoľko dedín

Úrady v Hornom Bavorsku v pondelok nariadili evakuáciu obyvateľov domov pozdĺž rieky Amper neďaleko mesta Moosburg an der Isar, kde sa pretrhla hrádza. V mestách Regensburg i Rosenheim bola vyhlásená mimoriadna situácia. Z Regensburgu v pondelok večer evakuovali desiatky ľudí.

Viaceré školy v Bavorsku budú v utorok fungovať prostredníctvom dištančného vzdelávania. Železničná spoločnosť Deutsche Bahn cestujúcich vyzvala, aby sa vyhli cestám do južných častí Nemecka.

Scholz navštívil Reichertshofen, ktorý sa nachádza severne od bavorskej metropoly Mníchov. Osobám postihnutým povodňami prisľúbil podporu a pomoc. Reichertshofen navštívila aj nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová a bavorský premiér Markus Söder.

Povodňová situácia v niektorých častiach Bádenska-Württemberska sa zlepšila. Úrady tam zrušili mimoriadnu situáciu a obyvateľom povolili vrátiť sa do svojich domov, píše DPA.

01 - Modified: 2024-06-27 14:53:59 - Feat.: - Title: Mercedes-Benz zvýši investície do spaľovacích motorov 02 - Modified: 2024-06-27 08:11:59 - Feat.: - Title: V Nemecku vstúpil do platnosti dlho diskutovaný zákon o občianstve 03 - Modified: 2024-06-27 07:41:20 - Feat.: - Title: Slováci sa trápia s výmoľmi na cestách, pod Baltským morom stavajú najdlhší kombinovaný tunel na svete. Spojí tieto dve krajiny 04 - Modified: 2024-06-26 21:45:33 - Feat.: - Title: V mestách Nitrianskeho kraja je vyhlásená mimoriadna situácia, zatopené sú celé ulice podchody 05 - Modified: 2024-06-26 19:59:13 - Feat.: - Title: "Nacistickú babičku" v Hamburgu opäť odsúdili za popieranie holokaustu, na súde šírila svoje názory
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
27. jún 2024 18:16