Ukrajinský vojak strieľa zo samohybnej húfnice 2S1 Gvozdika smerom k ruským jednotkám v Charkovskej oblasti. FOTO: Reuters
StoryEditor

Zničili sme dronovú základňu v Krasnodarskom kraji, hlásia Ukrajinci

23.06.2024, 13:34
Autor:
TASRTASR

Zničenie skladov, výcvikových zariadení a kontrolných bodov pre drony v spomenutej oblasti východne od Moskvou anektovaného ukrajinského polostrova Krym potvrdili aj družicové zábery.

Ukrajinské jednotky zničili dronovú základňu ruskej armády v ruskom Krasnodarskom kraji, uviedlo na platfrome Telegram v nedeľu ukrajinské námorníctvo. Informuje o tom agentúra DPA.

Zničenie skladov, výcvikových zariadení a kontrolných bodov pre drony v spomenutej oblasti východne od Moskvou anektovaného ukrajinského polostrova Krym potvrdili aj družicové zábery, dodalo námorníctvo, ktoré zverejnilo aj fotografie.

Misia bola uskutočnená vo štvrtok v noci ukrajinským dronovým útokom v spolupráci s ukrajinskou tajnou službou SBU, uvádza sa vo vyhlásení.

Ruské ministerstvo obrany v ten deň informovalo o odvrátení veľkého dronového útoku Ukrajiny na juhu Ruska. Gubernátor Krasnodarského kraja Veniamin Kondraťjev však hlásil niekoľko úderov dronov a dodal, že úlomky zostrelených dronov zasiahli kotolňu a ropnú rafinériu.

Ruské úrady v nedeľu uviedli, že nad západnými oblasťami krajiny zostrelili v noci na nedeľu viac než 30 dronov - len niekoľko hodín po tom, čo si ruský bombový útok na druhé najväčšie ukrajinské mesto Charkov vyžiadalo tri obete na životoch a desiatky zranených.

Jedna zo štyroch ruských leteckých bômb zasiahla v sobotu popoludní päťposchodovú obytnú budovu, uviedli tamojší predstavitelia. Gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov dodal, že 41 ľudí utrpelo zranenia.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj po útoku vo videoposolstve vyzval partnerov Ukrajiny na posilnenie jej protivzdušnej obrany.

Ruská protivzdušná obrana v nedeľu spresnila, že nad Brianskou, Lipeckou a Tulskou oblasťou zostrelila dovedna 33 ukrajinských dronov. Podľa ruského ministerstva obrany k zraneniam ani škodám nedošlo.

01 - Modified: 2024-06-26 08:30:00 - Feat.: - Title: Strmý pád ukrajinského „mäsiara“. Čo stojí v pozadí odvolania kritizovaného generála? 02 - Modified: 2024-06-26 07:42:41 - Feat.: - Title: V Rusku začal proces s americkým novinárom Gershkovichom obvineným zo špionáže 03 - Modified: 2024-06-26 07:25:41 - Feat.: - Title: Ostreľovanie v Záporožskej oblasti zničilo radiačné kontrolné stanovište, tvrdia Rusi 04 - Modified: 2024-06-26 06:53:00 - Feat.: - Title: Ukrajinská Odesa bola v noci terčom ruského raketového útoku 05 - Modified: 2024-06-26 06:01:00 - Feat.: - Title: Ministri obrany Spojených štátov a Ruska telefonicky diskutovali o situácii na Ukrajine
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
26. jún 2024 10:30