StoryEditor

VIDEO: Biden na summite NATO predstavil Zelenského ako Putina, chybu si následne uvedomil

12.07.2024, 06:50
Autor:
TASRTASR

Ako informovala agentúra AFP, Biden najprv vzdal hold prezidentovi Ukrajiny ako odvážnemu a odhodlanému lídrovi, ale predstavil ho slovami: "Dámy a páni, prezident Putin" a odstúpil od mikrofónu.

Americký prezident Joe Biden, ktorý je ostro sledovaný, pokiaľ ide o spôsobilosť vykonávať prezidentskú funkciu, vo štvrtok na slávnostnej ceremónii NATO vo Washingtone omylom predstavil ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského ako "prezidenta Putina".

Biden, ku ktorému sa na pódiu pripojilo 32 spojencov a zahraničných lídrov, aby oznámili svoju podporu vo štvrtok oznámenej dohode o Ukrajine, mal Zelenského uviesť a vyzvať, aby predniesol krátky prejav.

image

Čo ak sa Joe Biden napriek tlaku na odstúpenie z kampane rozhodne zostať?

Ako informovala agentúra AFP, Biden najprv vzdal hold prezidentovi Ukrajiny ako odvážnemu a odhodlanému lídrovi, ale predstavil ho slovami: "Dámy a páni, prezident Putin" a odstúpil od mikrofónu.

Zrejme si však uvedomil svoju chybu, lebo sa k mikrofónu otočil a povedal: "Porazí prezidenta Putina. Prezident Zelenskyj. Tak veľmi som sústredený na to, aby porazil Putina."

Následne si so Zelenským, ktorého situácia najprv zaskočila a potom aj pobavila, podali ruku a Biden mu uvoľnil miesto pri rečníckom pulte.

image

Žeby parkinson? Biden sa zaťal a rozháňa špekulácie o svojej diagnóze

K tomuto faux pas došlo len niekoľko desiatok minút pred tým, ako má Biden vystúpiť na tlačovej konferencii, ktorá bude prvou od jeho neúspešnej debaty s republikánom Donaldom Trumpom uchádzajúcim sa o znovuzvolenie za prezidenta USA.

V tábore demokratov sa množia výzvy, aby Biden odstúpil z kampane - na tento krok ho vyzvalo už viac ako tucet poslancov Snemovne reprezentantov. Všetci zhodne tvrdia, že sa veľmi obávajú o schopnosť lídra demokratov zvíťaziť nad Trumpom po katastrofálnom výkone v debate s ním z 27. júna.

Najnovšie tak urobila členka Snemovne Hillary Scholtenová zo štátu Michiganu, ktorá vo štvrtok Bidena vyzvala, aby "odovzdal pochodeň" pre "dobro našej demokracie".

01 - Modified: 2024-09-06 16:35:00 - Feat.: - Title: Zelenskyj a Scholz rokovali o ďalších krokoch k mieru, hovorili aj o summite 02 - Modified: 2024-09-06 14:47:59 - Feat.: - Title: Stoltenberg sa nechce po odchode z funkcie v NATO vrátiť do vrcholovej politiky 03 - Modified: 2024-09-06 12:12:10 - Feat.: - Title: Veľké rošády v Kyjeve. Čo sa skrýva za personálnym zemetrasením v ukrajinskej vláde? 04 - Modified: 2024-09-06 12:00:48 - Feat.: - Title: Srbsko a Rusko začnú čoskoro rokovania o predĺžení dodávok plynu 05 - Modified: 2024-09-06 11:28:26 - Feat.: - Title: EÚ poskytne Ukrajine ďalšiu humanitárnu pomoc na ťažké zimné časy
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
06. september 2024 19:48