Guvernér Severnej Karolíny Roy Cooper. FOTO: Reuters
StoryEditor

Guvernér Severnej Karolíny sa nebude uchádzať o post viceprezidenta Harrisovej

30.07.2024, 07:02
Autor:
TASRTASR

Harrisovej hľadanie možného viceprezidenta pokračuje. Jej tímy právnikov a politických asistentov stále preverujú informácie o zužujúcom sa zozname potenciálnych kandidátov.

Guvernér Severnej Karolíny Roy Cooper v pondelok oznámil, že sa nebude uchádzať o post potencionálneho viceprezidenta Kamaly Harrisovej. Informuje o tom agentúra AP.

Cooper o tom informoval v príspevku na sociálnej sieti. "Toto jednoducho nie je ten správny čas pre Severnú Karolínu a pre mňa, aby som bol prípadne na národnej kandidátke," napísal a dodal, že Harrisová "má vynikajúci zoznam ľudí, z ktorého si môže vybrať, a všetci budeme pracovať na tom, aby zvíťazila."

Šesťdesiatsedemročný Cooper sa stiahol z prípadnej kandidatúry skôr, ako Harrisová formálne začal žiadať o preverenie materiálov od potenciálnych viceprezidentov, uviedli zdroje pod podmienkou anonymity.

image

Viceprezidentský kandidát Vance si za svojim výrokom o bezdetných ženách stojí

Harrisovej hľadanie možného viceprezidenta pokračuje. Jej tímy právnikov a politických asistentov stále preverujú informácie o zužujúcom sa zozname potenciálnych kandidátov, píše AP.

Cooper má k Harrisovej blízko, keďže obaja boli generálnymi prokurátormi štátu. Jeho možný výber sa zvažoval v snahe demokratov získať priazeň Severnej Karolíny v novembrových prezidentských voľbách na svoju stranu.

Jedným z dôvodov Cooperovho rozhodnutia údajne je, že v prípade cestovania mimo štátu by prevzal niektoré jeho právomoci guvernéra republikán Mark Robinson. Z toho má Cooper obavy, píše agentúra AP odkazujúca na jeden zo zdrojov.

Agentúrou Reuters nedávno uviedla, že potenciálnych kandidátov na viceprezidentský post bude vyberať bývalý generálny prokurátor USA Eric Holder.

image

Harrisová má po debute na TikToku vyše milióna sledovateľov

Úradujúci americký prezident Joe Biden minulú nedeľu odstúpil z boja o znovuzvolenie a následne podporil Harrisovú ako svoju možnú náhradu. Táto 59-ročná politička už spustila kampaň. Podporu jej vyjadrili aj ďalší poprední predstavitelia demokratov a aj bývalí prezidenti Barack Obama a Bill Clinton s manželkami Michelle Obamovou a Hillary Clintonovou.

Harrisovú musia ešte ako kandidátku oficiálne potvrdiť delegáti Demokratickej strany.

Viceprezidentka v noci na utorok uviedla, že má podporu dostatočného počtu delegátov zjazdu Demokratickej strany. Tá chce nominovať svojich kandidátov na prezidenta a viceprezidenta do 7. augusta.

01 - Modified: 2024-09-08 10:48:43 - Feat.: - Title: ANALÝZA: Veľký reset v Kyjeve. Zelenskyj robí rošády vo vláde a tlačí na spojencov, aby mu dodali viac zbraní 02 - Modified: 2024-09-08 09:00:00 - Feat.: - Title: Provokovať a podpichovať. Harrisová sa chystá na predvolebný duel s Trumpom 03 - Modified: 2024-09-08 08:51:41 - Feat.: - Title: Dolárové obchody pod tlakom makroekonomiky a silnejúcej konkurencie 04 - Modified: 2024-09-07 10:50:02 - Feat.: - Title: USA považujú možné dodávky iránskych balistických striel do Ruska za alarmujúce 05 - Modified: 2024-09-07 09:00:00 - Feat.: - Title: Rusi tajne využívali amerických influencerov, platili im milióny dolárov. Nevedeli sme o tom, bránia sa
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
08. september 2024 21:05