Priatelia a priaznivci zosnulého herca Johnnyho Wactora, na snímke vľavo, organizujú tlačovú konferenciu, na ktorej žiadajú spravodlivosť pre bývalého herca „General Hospital“. FOTO: TASR/AP
StoryEditor

Polícia zatkla štyroch podozrivých z vraždy amerického herca Johnnyho Wactora

16.08.2024, 09:38
Autor:
ČTKČTK
  • Podľa oznámenia losangelskej polície vykonali policajti vo štvrtok ráno na niekoľkých miestach v Los Angeles domové prehliadky, ktoré viedli k zatknutiu štvorice.
  • Policajti pri prehliadkach zaistili aj ďalšie dôkazy, uviedla polícia.

Losangeleská polícia vo štvrtok zatkla štyri osoby v súvislosti so smrteľnou streľbou na amerického herca Johnnyho Wactora, uviedla agentúra AP. Tridsaťsedemročný hollywoodsky herec zomrel na konci mája, keď prekvapil zlodeja, ktorý sa chystal ukradnúť diel z jeho zaparkovaného vozidla.

Polícia na Roberta Barceleaua, Leonela Gutierreza a Sergia Estradu, ktorý má 18 rokov, vydala zatykač pre podozrenie z vraždy. Dvadsaťdvaročný Frank Olano bol zatknutý pre podozrenie zo spolupáchateľstva.

Všetci sú vo väzbe, výška kaucia bola stanovená na dva milióny dolárov (takmer 46 miliónov českých korún). Podľa oznámenia losangelskej polície vykonali policajti vo štvrtok ráno na niekoľkých miestach v Los Angeles domové prehliadky, ktoré viedli k zatknutiu štvorice. Policajti pri prehliadkach zaistili aj ďalšie dôkazy, uviedla polícia.

Herec známy zo seriálov General Hospital alebo Siberia si privyrábal prácou barmana v centre Los Angeles. Wactor bol zastrelený skoro ráno, keď vyrušil zlodeja pri krádeži dielov zo svojho auta.

Jeden z nich na hercov podľa polície bez vyprovokovania vystrelil a zabil ho. Muži utiekli v aute a Wactor bol prevezený do nemocnice, kde bol neskôr vyhlásený za mŕtveho, uviedla polícia.

Polícia 5. augusta požiadala verejnosť o pomoc pri identifikácii podozrivých a zverejnila zábery z bezpečnostných kamier, na ktorých sú zachytení oni aj auto, v ktorom z miesta činu utiekli.

01 - Modified: 2024-09-15 20:13:01 - Feat.: - Title: V Trumpovej blízkosti sa strieľalo. Exprezident je v poriadku, Biely dom odsúdil politické násilie 02 - Modified: 2024-09-06 13:55:46 - Feat.: - Title: Útočník z Mníchova vystrelil na viacero budov, vrátane izraelského konzulátu 03 - Modified: 2024-09-05 12:28:51 - Feat.: - Title: Neďaleko izraelského konzulátu v Mníchove polícia postrelila muža, zraneniam podľahol 04 - Modified: 2024-09-05 07:52:16 - Feat.: - Title: V nemeckej metropole sa strieľalo. Incident si vyžiadal jedného mŕtveho a dvoch zranených 05 - Modified: 2024-09-04 08:26:30 - Feat.: - Title: V škole neďaleko Štokholmu postrelili tínedžera
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
21. september 2024 22:46