Ukrajina urýchľuje evakuáciu svojho logistického centra Pokrovsk, keďže ruské jednotky rýchlo postupujú po dobytí neďalekej dediny Sergiivka. FOTO: X/TRTWorldNow
StoryEditor

Rusko tvrdí, že obsadilo dedinu Serhijivka v blízkosti významného dopravného uzla

16.08.2024, 13:49
Autor:
TASRTASR
  • Veliteľ vojenskej správy Pokrovska vo štvrtok varoval, že Rusko sa nachádza niečo vyše desať kilometrov od okraja mesta.
  • Vojenské úrady v piatok vyzvali civilistov v Pokrovsku na urýchlenie evakuácie.

Rusko v piatok oznámilo, že jeho sily obsadili dedinu Serhijivka vzdialenú len 15 kilometrov od dopravného uzla Pokrovsk na východe Ukrajiny. Ukrajinské vojenské úrady vyzvali civilistov v Pokrovsku, aby urýchlili svoju evakuáciu. Informujú agentúry AFP a AP.

Pokrovsk leží na križovatke kľúčovej cesty, ktorá zásobuje ukrajinské jednotky a mestá na celom východnom fronte a dlhodobo je cieľom ruskej armády.

image

Rusko pokračuje aktívnym útokom na východnú časť Ukrajiny. Zahynuli pri ňom traja ľudia

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že jeho vojenské jednotky "oslobodili dedinu Sergejevka" v Doneckej oblasti, pričom použilo ruský názov pre túto dedinu.

Ruské sily sa už niekoľko mesiacov približujú k Pokrovsku a v posledných týždňoch obsadili niekoľko malých dedín, aby sa dostali na okraj mesta. V pondelok Rusko oznámilo, že dobylo dedinu Lysyčne a vo štvrtok zas dedinu Ivanivka. Obe sa nachádzajú v blízkosti mesta Pokrovsk.

image

Rusko hlási dobytie ďalších dvoch dedín na východe Ukrajiny, upevňuje svoje pozície

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok varoval, že Pokrovsk a ďalšie blízke mestá v Doneckej oblasti sú vystavené najintenzívnejším ruským útokom.

Veliteľ vojenskej správy Pokrovska Serhij Dobriak vo štvrtok varoval, že Rusko sa nachádza niečo vyše desať kilometrov od okraja mesta, a vyzval zostávajúcich obyvateľov, aby sa evakuovali.

image

Rusko tvrdí, že pri ukrajinskom ostreľovaní v Doneckej oblasti zahynuli štyria ľudia

Vojenské úrady v piatok vyzvali civilistov v Pokrovsku na urýchlenie evakuácie, pretože ruská armáda sa približuje k mestu.

Rusko anektovalo Doneckú oblasť spolu s troma ďalšími ukrajinskými oblasťami v roku 2022 po sporných referendách, hoci nemalo tieto oblasti plne pod kontrolou.

01 - Modified: 2024-09-19 20:29:58 - Feat.: - Title: V Rusku zrušili 4000 rozhodnutí o rehabilitovaní obetí represií, boli medzi nimi príslušníci Wehrmachtu 02 - Modified: 2024-09-19 20:00:23 - Feat.: - Title: Rusko presunulo do Kurskej oblasti približne 40-tisíc vojakov, uviedol Zelenskyj. Tí dobyli dve nové dediny 03 - Modified: 2024-09-19 19:01:05 - Feat.: - Title: Zelenskyj navštívi USA, stretne sa s Bidenom, Harrisovou a Trumpom. Viceprezidentka Ukrajinu podporuje 04 - Modified: 2024-09-19 17:02:10 - Feat.: - Title: Nemecký minister oznámil ďalšiu vojenskú pomoc pre Ukrajinu, teraz za 1,4 miliardy eur 05 - Modified: 2024-09-19 16:55:56 - Feat.: - Title: Ukrajinský parlament schválil premenovanie 327 miest s ruskými a sovietskymi názvami
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. september 2024 02:43