Slovák neuposlúchol pokyny pohraničníkov a kládol odpor. FOTO: Reuters
StoryEditor

Ukrajinská pohraničná stráž zadržala Slováka. Podozrievajú ho z prevádzačstva

17.08.2024, 14:49
Autor:
ČTKČTK
  • Ukrajinskí pohraničníci zistili, že ide o dvadsaťdeväťročného slovenského občana, ktorého už raz zadržali.
  • Nezákonne prevádzal dve osoby z Ukrajiny na Slovensko.

Ukrajinskí pohraničníci zadržali 300 metrov od štátnej hranice slovenského občana, ktorý sa podľa nich podieľal na nelegálnej preprave osôb cez hranicu. Pohraničná stráž o tom informovala v tlačovej správe. Podľa nej bol muž pritom už raz za prevádzačstvo na Ukrajine odsúdený.

image

Ukrajina použila pri zničení mosta cez Sejm západné rakety, tvrdí Moskva

Pred vojnou sa cez ukrajinsko-slovenskú hranicu pašovali hlavne migranti z tretích krajín a cigarety, od vpádu ruských vojsk na Ukrajinu vo februári 2022 utekajú cez hranicu Ukrajinci, ktorí sa snažia vyhnúť povolaniu do vojny proti Rusku, ktorá pokračuje tretím rokom.

Ukrýval sa v maskovacom odeve

"Pohyb neznámej osoby pri štátnej hranici zaznamenali kamery pohraničníkov. Skupina vyslaná na vypátranie predpokladaného páchateľa našla v lese muža v maskovacom odeve. Nemal so sebou žiadne doklady a presviedčal strážcu zákona, že šiel do lesa na huby," uvádza správa pohraničnej stráže.

image

Kyjev hlási postup v Kurskej oblasti o viac než kilometer, Rusi pokročili v ukrajinskej v Doneckej oblasti

Podľa nej ukrajinskí pohraničníci zistili, že ide o dvadsaťdeväťročného slovenského občana, ktorého už raz zadržali na konci roka 2022 kvôli nezákonnému prevádzaniu dvoch osôb z Ukrajiny na Slovensko. Muž bol podľa tlačovej správy tento rok odsúdený na podmienečný trest piatich rokov väzenia s dvojročnou skúšobnou lehotou.

Pri zatýkaní kládol odpor

Teraz pri zatknutí Slovák neuposlúchol pokyny pohraničníkov a kládol odpor. Podľa pohraničníkov sa dopustil nezákonného prekročenia hranice, porušil pohraničné pravidlá a zlovoľne neuposlúchol pokynu úradnej osoby. Príslušné oznámenie pohraničníci odovzdali ukrajinskej tajnej službe SBU v Zakarpatskej oblasti.

image

Na slovensko-ukrajinskej hranici zadržali obchodníka s deťmi. Matky mu ich predávali za pár tisíc eur

Denník Ukrajinska pravda vlani v septembri písal o dolapení inšpektora pohraničnej stráže z Čopu, ktorý spolu s bratom cez hranicu dostával mužov vyhýbajúcich sa službe v armáde. Sľubovali, že za desaťtisíc dolárov zariadi, že záujemca prejde na Slovensko priamo cez hraničný priechod.

image

Rusi tvrdia, že pri Záporožskej jadrovej elektrárni zhodili Ukrajinci granát

Pohraničníka a jeho súrodenca zadržali v Užhorode pri preberaní "zálohy" za služby prevádzačov, zvyšok sumy mali inkasovať tesne cez prevedením cez hranicu, napísal denník s odvolaním sa na prokuratúru.

Muži v brannom veku smú vycestovať z Ukrajiny iba s príslušným povolením od vojenských úradov.

01 - Modified: 2024-09-19 05:41:11 - Feat.: - Title: Rusi v noci útočili na Kyjev aj Záporožskú oblasť, úrady hlásia jednu obeť 02 - Modified: 2024-09-18 20:40:11 - Feat.: - Title: Zelenskyj tvrdí, že Kyjev má plne pripravený "víťazný plán" na ukončenie vojny. Alternatívu nepripúšťa 03 - Modified: 2024-09-18 16:45:52 - Feat.: - Title: Členstvo Ukrajiny v NATO by vytváralo ďalšie konflikty, tvrdí Blanár. Kyjev naopak hovorí o záruke mieru 04 - Modified: 2024-09-18 14:28:54 - Feat.: - Title: NATO musí podľa Rumunska koordinovane reagovať na prenikajúce ruské drony 05 - Modified: 2024-09-18 14:22:25 - Feat.: - Title: Rusov sme v Kurskej oblasti zastavili, hrozí im obkľúčenie, tvrdia Ukrajinci
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. september 2024 10:46