Hasiči pracujú na mieste infraštruktúrneho zariadenia zasiahnutého ruským bezpilotným lietadlom v Ternopile. FOTO: Reuters/Štátna pohotovostná služba Ukrajiny
StoryEditor

Ukrajina zostrelila ruské rakety a desiatky dronov, v Ternopile vypukol požiar

20.08.2024, 09:09
20.08.2024, 11:53
Autor:
ČTKČTK

Ukrajinská armáda tiež uviedla, že metropola Kyjev v noci čelila už piatemu ruskému raketovému útoku.

Ukrajinská protivzdušná obrana zostrelila tri rakety a 25 dronov, ktoré na jej územie v noci na dnes vyslalo Rusko, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na vyjadrenie ukrajinskej armády.

V meste Ternopil na západe krajiny počas nočného leteckého útoku vypukol požiar v priemyselnom zariadení. Plamene sa už podarilo uhasiť, nikto nebol zranený, uviedol portál denníka Ukrajinska pravda.

Ukrajinské letectvo vo vyhlásení na telegrame uviedlo, že ruský nočný vzdušný útok mieril na deväť ukrajinských regiónov v strednej, severnej a južnej časti krajiny.

Úrady v západoukrajinskom Ternopile vyzvali obyvateľov mesta, aby pre rozsiahly požiar pokiaľ možno zostali vo svojich domovoch, obmedzili pobyt detí vonku a zatvárali okná.

image

Vojaci z elitnej ruskej jednotky vyrabovali obchod v Kursku. Sú to čierne ovce, reaguje vládny predstaviteľ

Tamojšia oblastná vojenská správa na telegrame bez spresnenia uviedla, že na mieste požiaru, ktorý vypukol v noci "počas leteckého poplachu", pracujú záchranné služby.

Regionálny šéf Štátnej služby pre mimoriadne udalosti (DSNS) v Ternopilskej oblasti Viktor Maslej následne spresnil, že ruský úder zasiahol v priemyselnom areáli jednu z nádrží palív a mazív. "Požiar likvidovalo dvadsať hasičských jednotiek s 90 hasičmi," povedal Maslej, podľa ktorého je oheň úplne uhasený.

Armáda dnes skoro ráno tiež uviedla, že metropola Kyjev v noci čelila už piatemu ruskému raketovému útoku. Podľa predbežných údajov sa ukrajinským systémom protivzdušnej obrany opäť podarilo údery odraziť, a tie tak nespôsobili žiadne škody ani zranenia, uviedla kyjevská vojenská správa na telegrame.

Nočný raketový úder na hlavné mesto nasledoval po útoku pomocou dronov z pondelkového večera. Ich presný rozsah nebol bezprostredne známy, ale ranné útoky pravdepodobne zahŕňali riadené strely, dodala armáda.

Ukrajina sa už takmer dva a pol roka bráni nevyprovokovanej ozbrojenej ruskej agresii na svojom území.

01 - Modified: 2024-09-19 05:41:11 - Feat.: - Title: Rusi v noci útočili na Kyjev aj Záporožskú oblasť, úrady hlásia jednu obeť 02 - Modified: 2024-09-18 20:40:11 - Feat.: - Title: Zelenskyj tvrdí, že Kyjev má plne pripravený "víťazný plán" na ukončenie vojny. Alternatívu nepripúšťa 03 - Modified: 2024-09-18 16:45:52 - Feat.: - Title: Členstvo Ukrajiny v NATO by vytváralo ďalšie konflikty, tvrdí Blanár. Kyjev naopak hovorí o záruke mieru 04 - Modified: 2024-09-18 14:28:54 - Feat.: - Title: NATO musí podľa Rumunska koordinovane reagovať na prenikajúce ruské drony 05 - Modified: 2024-09-18 14:22:25 - Feat.: - Title: Rusov sme v Kurskej oblasti zastavili, hrozí im obkľúčenie, tvrdia Ukrajinci
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. september 2024 11:05