Raketa zasiahla bytovku v Sumskej oblasti. FOTO: Reuters
StoryEditor

Dvoch mŕtvych a deväť ranených si vyžiadal ruský útok na severovýchode Ukrajiny

14.09.2024, 11:54
Autor:
ČTKČTK

Sumská oblasť je takmer neustále terčom ostreľovania zo strany Ruska, ktoré proti Ukrajine vedie už dva a pol roka plnohodnotnú vojnu. Sumská oblasť susedí s ruskou Kurskou oblasťou, v ktorej od augusta operujú ukrajinské jednotky.

Dvaja ľudia boli zabití a ďalších deväť zranených pri piatkovom ruskom ostreľovaní Sumskej oblasti na severovýchode Ukrajiny. Oznámila to na platforme Telegram oblastná správa.

V Kyjeve dnes skoro ráno trosky dronu zasiahli obecnú budovu severne od centra mesta, uviedol starosta ukrajinskej metropoly Vitalij Kličko. Rusko v noci na dnešok na Ukrajinu vyslalo celkom 76 dronov, ukrajinská protivzdušná obrana ich 72 zostrelila, uviedlo letectvo.

image

Kyjev aj Moskva hlásia desiatky zničených nepriateľských dronov, úrady evidujú dve obete

Ruské sily v piatok ostreľovali dohromady 84-krát delostreleckými granátmi 15 pohraničných lokalít v Sumskej oblasti. Zabili dvoch ľudí v blízkosti mesta Jampil a ďalších deväť zranili, oznámila regionálna správa.

Sumská oblasť je takmer neustále terčom ostreľovania zo strany Ruska, ktoré proti Ukrajine vedie už 2,5 roka plnohodnotnú vojnu. Sumská oblasť susedí s ruskou Kurskou oblasťou, v ktorej od augusta operujú ukrajinské jednotky.

Trosky dronu dnes skoro ráno dopadli na obecnú budovu v štvrti Obolon severne od centra ukrajinskej metropoly. Požiar na mieste podľa starostu Klička neprepukol.

Kličko vo svojom oznámení na platforme Telegram uviedol, že na miesto boli vyslané pohotovostné zložky. Starosta predtým uviedol, že v hlavnom meste sú v akcii jednotky protivzdušnej obrany.

image

Ukrajina hlási obete po ruskom údere. Kyjev využil americké bomby v Kurskej oblasti

Náletom ruských dronov v noci na dnešok podľa ukrajinského letectva čelili najmä oblasti na juhu a severe Ukrajiny aj v centrálnej časti krajiny.

K ruským dronovým útokom, ktoré na ukrajinské územie cielia prakticky každý deň už viac ako dva roky, sa dnes podľa ruskojazyčného servera BBC vyjadril aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Poďakoval armáde za zostrelenie bezpilotných lietadiel a Západu opäť odkázal, že jeho krajina potrebuje posilniť protivzdušnú obranu a získať zbrane dlhého doletu.

01 - Modified: 2024-09-14 05:54:07 - Feat.: - Title: Úlomky dronu dopadli na obecnú budovu v Kyjeve, požiar nehlásia 02 - Modified: 2024-09-14 05:25:47 - Feat.: - Title: Biden a Starmer odložili rozhodnutie o raketách pre Ukrajinu 03 - Modified: 2024-09-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Arménsko sa zbližuje s Európskou úniou. A vojensky pomáha Ukrajine, podozrievajú ho Rusi 04 - Modified: 2024-09-13 21:41:52 - Feat.: - Title: USA obvinili ruskú štátnu stanicu RT z vyberania peňazí na podporu armáde, oznámili aj nové sankcie 05 - Modified: 2024-09-13 14:02:17 - Feat.: - Title: Západ má strach čo i len diskutovať o zostreľovaní ruských rakiet, tvrdí Zelenskyj
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
14. september 2024 11:54