Pohľad na kaviareň na prízemí bytovky zničenej výbuchom v Kolíne nad Rýnom. FOTO: TASR/AP
StoryEditor

V Kolíne nad Rýnom bojujú gangy. Výbuch kaviarne bola tretia explózia v poradí

25.09.2024, 11:12
Autor:
ČTKČTK
  • Vyšetrovatelia oficiálne výbuchy zatiaľ nespojili.
  • Podľa denníka Kölner Stadt-Anzeiger však súvisia a zrejme ide o vybavovanie účtov medzi miestnymi gangmi.

Kaviarňou v Kolíne nad Rýnom na západe Nemecka v noci otriasol výbuch. Pri následnom požiari boli zranení dvaja ľudia z bytov nad podnikom, ktorí sa nadýchali dymu, informoval miestny web Kölner Stadt-Anzeiger.

V krátkom čase ide už o tretiu explóziu v meste, podľa médií si medzi sebou zrejme vybavujú účty miestne gangy.

Okrajovou časťou Pesch výbuch otriasol zhruba o tretej hodine ráno a do hodiny sa podarilo hasičom požiar v kaviarni uhasiť. Z bytov v dome, v ktorom podnik sídlil, evakuovali zhruba dvadsať ľudí. Dvoch obyvateľov zdravotníci ošetrili, pretože sa nadýchali dymu.

image

Nemecká polícia uzavrela vojenský areál v Kolíne nad Rýnom, vyšetruje sabotáž

Polícia síce zatiaľ nemá dôkazy, že výbuch niekto úmyselne spôsobil, ide však už o tretiu podobnú explóziu v Kolíne nad Rýnom za posledných niekoľko dní. Minulý týždeň v pondelok a v stredu vybuchli nálože pred diskotékou a obchodom s odevmi v centre mesta.

Vyšetrovatelia oficiálne výbuchy zatiaľ nespojili, podľa denníka Kölner Stadt-Anzeiger však súvisia a zrejme ide o vybavovanie účtov medzi miestnymi gangmi. Svedkovia vo všetkých prípadoch uvádzali, že z miesta videli utekať jednu alebo dve osoby.

image

Klimatickí aktivisti narušili prevádzku letiska pri Kolíne nad Rýnom, prilepili sa k parkovacej ploche

Šéf kolínskej kriminálnej polície Michael Esser uviedol, že vyšetrovatelia majú do činenia „s nevídanými prípadmi násilia a závažnej kriminality, ktoré sme v Kolíne nad Rýnom doteraz nemali“.

Do vyšetrovania je zapojených okolo 60 policajtov. Podľa vrchného prokurátora Ulricha Bremera by séria výbuchov mohla súvisieť aj s vybavovaním účtov medzi dvoma gangmi po tom, čo sa v kriminálnom podsvetí stratilo odhadom 300 kilogramov marihuany.

01 - Modified: 2024-09-21 06:01:42 - Feat.: - Title: Ľudskoprávny odborník z OSN upozorňuje na zhoršenie situácie na Haiti, ulice ovládajú gangy 02 - Modified: 2024-09-19 14:30:54 - Feat.: - Title: Explózie pagerov a vysielačiek v Libanone majú už 37 obetí. Bulharsko skúma spojitosť firmy zo Sofie 03 - Modified: 2024-09-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Spojené štáty desí venezuelský gang. Ovládol budovy v Colorade, vraždí v New Yorku 04 - Modified: 2024-09-17 20:56:19 - Feat.: - Title: Do explózii pagerov v Libanone a Sýrii má byť zapletený Mosad. Zahynulo deväť ľudí 05 - Modified: 2024-09-07 11:28:23 - Feat.: - Title: Novinár sa infiltroval do obávanej zločineckej organizácie. Odrezal si prst, aby splatil dlh, na vyjednávanie využívali aj mačky
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. september 2024 11:13