Prezident Peter Pellegrini (vpravo), ktorý prijal demisiu ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD, vľavo) v Prezidentskom paláci v Bratislave. FOTO: TASR/Martin Baumann
StoryEditor

SNS vníma vyjadrenia členov Hlasu-SD ako snahu odpútať pozornosť od problémov a Dolinkovej zlyhania

13.10.2024, 16:34
Autor:
TASRTASR

Šéf rezortu vnútra a líder Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok aj minister školstva Tomáš Drucker sa podľa SNS vyjadreniami v reláciách snažia odkloniť pozornosť od zlyhania exministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej.

Koaličná SNS vníma kritiku splnomocnenca vlády pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 Petra Kotlára a otváranie voľby predsedu parlamentu zo strany predstaviteľov Hlasu-SD vo víkendových politických diskusiách ako snahu odpútať pozornosť od podstaty problémov na Slovensku. Informovala o tom riaditeľka kancelárie predsedu SNS Zuzana Škopcová.

Šéf rezortu vnútra a líder Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok aj minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) sa podľa SNS vyjadreniami v reláciách snažia odkloniť pozornosť od zlyhania exministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD).

Reforma v zdravotníctve

"Takmer rok neurobila žiadnu reformu v zdravotníctve. Nepodnikla žiadne kroky k transparentnosti Všeobecnej zdravotnej poisťovne, nestretávala sa so zástupcami odborových organizácií a súčasne prehĺbila schodok rozpočtu Všeobecnej zdravotnej poisťovne. Vnímame, že ministerka Dolinková takisto opomenula boj s oligarchami, ktorí sú po roku vlády ešte bohatší," uviedla strana.

Kritizuje, že predstavitelia Hlasu-SD za jeden rok nielenže neurobili žiadnu reformu zdravotníctva, ale ani nezačali kroky v rezortoch, ako je ministerstvo vnútra.

image

SNS víta zmenu ministra zdravotníctva, apeluje na reformu poistenia a prehodnotenie platieb či siete nemocníc

"Očakávali sme, že ministerstvo vnútra sa chopí príležitosti vyšetriť oblasť covidu, že opozícia bude musieť vysvetľovať svoje úkony v rokoch 2020 až 2023. Eštok by sa mal skôr zamerať na systémovú prácu v polícii a nie otvárať témy, ktoré sú predmetom koaličnej rady," poznamenala SNS.

Vyšetrovanie káuz

Poukázala na to, že ľudia čakajú na vyšetrenie káuz i reformu zdravotníctva, čo sú oblasti, ktoré si zobral na starosť Hlas-SD. "Preto je relevantné, aby sme požadovali ako koaliční partneri aj výsledky v týchto rezortoch," dodala strana.

Šutaj Eštok v nedeľu skritizoval správu Kotlára. Zdôraznil, že Hlas-SD odmieta spochybňovanie vedeckých faktov a autorít. Pripomenul, o čom správa podľa pôvodného zadania mala byť.

"Buď bude správa taká, ako sme požadovali, alebo nech správu, ktorú nachystal, ani nedá. Nemá zmysel sa o tom baviť," odkázal Šutaj Eštok. Verí, že Kotlár má sebareflexiu. Na inú úlohu splnomocnenca poukázal aj Drucker. "Očakávam, že buď dodá to, čo má, alebo nech ide preč," povedal v diskusnej relácii.

01 - Modified: 2024-10-13 14:09:53 - Feat.: 1 - Title: SNS víta zmenu ministra zdravotníctva, apeluje na reformu poistenia a prehodnotenie platieb či siete nemocníc 02 - Modified: 2024-10-13 11:49:03 - Feat.: 1 - Title: Hlas bude tlačiť, aby do konca roka zvolili predsedu parlamentu. Pozícia patrí nám, tvrdí Šutaj Eštok 03 - Modified: 2024-10-13 10:05:46 - Feat.: 1 - Title: Prezident Pellegrini prehovoril, Fico rokoval s Ukrajincami a so Švédmi sme zase nevyhrali
01 - Modified: 2024-10-13 14:09:53 - Feat.: - Title: SNS víta zmenu ministra zdravotníctva, apeluje na reformu poistenia a prehodnotenie platieb či siete nemocníc 02 - Modified: 2024-10-11 14:40:54 - Feat.: - Title: KOMENTÁR: Ficov pech je aj šanca 03 - Modified: 2024-10-10 11:17:54 - Feat.: - Title: Poslanci Hlasu navrhujú za priestupky aj sankciu v podobe obecných služieb 04 - Modified: 2024-10-09 15:00:18 - Feat.: - Title: Poradca prezidenta Kubiš: Nebol som na stretnutí s Lavrovom. Prezident Pellegrini má jasné názory a postoje 05 - Modified: 2024-10-09 13:03:56 - Feat.: - Title: Prieskum NMS: PS sa osamostatnilo na čele, Smer po schválení konsolidácie výrazne stratil
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
14. október 2024 14:56