StoryEditor

Eminem podporil Kamalu Harrisovú, Obama zarapoval jeho skladbu

23.10.2024, 11:05
Autor:
ČTKČTK

Kamalu Harrisovú v kampani podporilo viacero celebrít, okrem Eminema medzi najznámejšie z nich patria napríklad speváčky Taylor Swiftová a Billie Eilish.

Americký raper Eminem v utorok (v noci na dnes SELČ) vo svojom domovskom meste Detroite v americkom štáte Michigan podporil demokratickú kandidátku na prezidentku Kamalu Harrisovú. Eminem, vlastným menom Marshall Mathers, potom uviedol na pódium exprezidenta Baracka Obamu, ktorý pri tej príležitosti rapoval prvú slohu Eminemovej skladby Lose Yourself.

"Ako mnohí z vás vedia, mesto Detroit a celý štát Michigan pre mňa veľa znamenajú a v týchto voľbách sa na nás pozornosť sústredí viac ako inokedy," uviedol Eminem.

"Myslím si, že ľudia by sa nemali báť vyjadrovať svoje názory a myslím si, že nikto nechce Ameriku, ktorá sa obáva odplaty alebo toho, čo ľudia urobia, ak dáte svoj názor najavo. Myslím, že viceprezidentka Harrisová podporuje budúcnosť tejto krajiny, v ktorej budú tieto slobody a mnohé ďalšie rešpektované a zachované," dodal a vyzval divákov, aby išli k voľbám.

image

Favorit je Trump, nie Harrisová, ukazujú kurzy. Šéf bookmakerov pre HN: 80 percent stávok je na exprezidenta

Obama rapoval Eminemovu skladbu 

Bývalý americký prezident Obama následne po príchode na pódium rapoval jednu z Eminemových skladov, pochválil jeho tvorbu, kritizoval republikánskeho kandidáta a exprezidenta Donalda Trumpa a povedal, že Harrisovej a jej volebnému partnerovi Timu Walzovi skutočne ide o blaho občanov, nie o svoje vlastné záujmy.

O Trumpovi naopak Obama povedal, že predáva biblie so svojím menom, zlaté tenisky a údajne švajčiarske hodinky a že mu ide o moc a o peniaze, nie o občanov a strednú triedu.

image

ANALÝZA: Voľby amerického prezidenta medzi Trumpom a Harrisovou? Je to súboj dvoch úplne rozdielnych svetov

Eminem v minulosti podporil Obamu a v posledných prezidentských voľbách v roku 2020 vyjadril podporu kampani Joea Bidena a Harrisovej.

Trump následne označil Eminema za "takzvanú hviezdu" a počas stretnutia s voličmi v Severnej Karolíne o Obamovi vyhlásil, že je "skutočný blbec", ktorý rozdeľuje krajinu. Trumpa zároveň poznamenal, že takto o Obamovi zmýšľal aj severokórejský vodca Kim Čong-un.

Podpora viacerých celebrít

Harrisovú v kampani podporilo viacero celebrít, okrem Eminema medzi najznámejšie z nich patria napríklad speváčky Taylor Swiftová a Billie Eilish. Medzi hercami, ktorí demokratku verejne podporili, sú napríklad dlhodobý sponzor demokratov George Clooney, Barbra Streisandová, Matt Damon, Robert De Niro, Jamie Lee Curtisová, Brad Pitt, Angelina Jolie či Rosie O ´Donnellová.

image

Trump a Harrisová dali 100-miliónov dolárov len na jeden štát, tvrdí expert. Aké témy sú pre voličov kľúčové?

Trump má medzi americkou kultúrnou elitou výrazne menej priazne.Podporujú ho napríklad speváčka a modelka Amber Roseová, hudobník Kid Rock, herci Jon Voight, Dennis Quaid alebo Zachary Levi či bývalý wrestler a príležitostný predstaviteľ akčných či komediálnych úloh Hulk Hogan.

Ako silno môže ovplyvniť podpora istých celebrít rozhodnutí voličov však zostáva otázkou.

01 - Modified: 2024-10-23 08:22:41 - Feat.: - Title: Trumpova kampaň obvinila britských labouristov zo zasahovania do amerických volieb 02 - Modified: 2024-10-22 17:30:00 - Feat.: - Title: Favorit je Trump, nie Harrisová, ukazujú kurzy. Šéf bookmakerov pre HN: 80 percent stávok je na exprezidenta 03 - Modified: 2024-10-22 11:12:15 - Feat.: - Title: Harrisová aj Trump pokračujú v kampani, do volieb zostávajú dva týždne 04 - Modified: 2024-10-21 12:34:06 - Feat.: - Title: Trump a Harrisová dali 100-miliónov dolárov len na jeden štát, tvrdí expert. Aké témy sú pre voličov kľúčové? 05 - Modified: 2024-10-21 11:25:45 - Feat.: - Title: EÚ sa pripravuje na obchodnú vojnu s Trumpom. Zostavuje tím, uvádza Politico
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
24. október 2024 07:24