Herec Gérard Depardieu pózuje fotografom. FOTO: TASR/AP
StoryEditor

Gérard Depardieu pre chorobu žiada o odklad súdneho procesu v prípade sexuálneho útoku

28.10.2024, 10:02
Autor:
TASRTASR

Sedemdesiatpäťročný herec, ktorý vlani v jeseni pozastavil svoju kariéru, v posledných rokoch poprel celý rad obvinení zo znásilnenia a sexuálneho napadnutia.

Francúzsky herec Gérard Depardieu v pondelok zo zdravotných dôvodov požiadal o odklad súdneho pojednávania v prípade sexuálneho útoku. Pojednávanie sa malo začať v pondelok v Paríži, informuje agentúra AFP.

"Gérard Depardieu je veľmi chorý a jeho lekári mu, žiaľ, zakázali zúčastniť sa na pojednávaní, preto požiada o odročenie na neskorší termín, aby sa mohol zúčastniť," povedal Depardieuov právnik Jérémie Assouslen niekoľko hodín pred začatím pojednávania.

Depardieu nakrútil viac ako 200 filmov a televíznych seriálov. Je obvinení zo zneužívania, ku ktorému údajne došlo počas natáčania filmu "Les Volet Verts" (Zelené okenice) v roku 2021. Mená dvoch žien, ktoré herca obvinili, neboli zverejnené.

image

Gérarda Depardieua čaká v októbri súd za sexuálne obťažovanie dvoch žien

Jednou je 55-ročná kulisárka, ktorá vo februári oznámila, že počas nakrúcania filmu zažila v súkromnom dome v Paríži sexuálny útok, sexuálne obťažovanie a sexistické urážky.

Assous vyhlásil, že "svedkovia a dôkazy ukážu, že Depardieu je terčom falošných obvinení". Žalobkyňu obvinil, že sa snaží zarobiť si peniaze, pretože od herca požaduje odškodné 30-tisíc eur.

Žena pre francúzske médiá povedala, že Depardieu ju jedného dňa po nakrúcaní násilne chytil, ohmatával ju a počas  incidentu mal obscénne poznámky. Herca odtiahli jeho osobní strážcovia, pričom podľa žalobkyne vykrikoval, že sa ešte stretnú.

Druhou žalobkyňou je asistentka réžie toho istého filmu. Aj ona tvrdí, že bola obeťou sexuálneho násilia.

image

Francúzsky herec Gérard Depardieu čelí ďalšej žalobe za sexuálne napadnutie

Doteraz približne 20 žien obvinilo Depardieua z rôznych sexuálnych zločinov. V roku 2020 bol obvinený z dvojnásobného znásilnenia herečky Charlotte Arnouldovej v jeho dome v roku 2018.

Sedemdesiatpäťročný herec, ktorý vlani v jeseni pozastavil svoju kariéru, v posledných rokoch poprel celý rad obvinení zo znásilnenia a sexuálneho napadnutia. Vyhlásil, že nikdy ženy nezneužíval. Na jeho obranu sa postavil aj francúzsky prezident Emmanuel Macron, ktorý uviedol, že "Francúzsko je na neho hrdé".

01 - Modified: 2024-10-17 11:22:59 - Feat.: - Title: Trestný rozkaz voči Kažimírovi bol vydaný nezákonne, tvrdí guvernérov obhajca 02 - Modified: 2024-10-05 08:48:23 - Feat.: - Title: V utorok sa má začať súdny proces s falošným plastickým chirurgom 03 - Modified: 2024-10-05 06:25:49 - Feat.: - Title: Veľký zvrat v kauze. Francúzsky sudca povolil, aby videá zo znásilňovania Pelicotovej premietli verejne 04 - Modified: 2024-09-30 14:44:42 - Feat.: - Title: Proces v kauze vraždy advokáta Ernesta Valka zrušili 05 - Modified: 2024-09-20 08:45:46 - Feat.: - Title: Na tohtotýždňových pojednávaniach ŠTS s Róbertom Lališom sa vykonávali výsluchy svedkov
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
28. október 2024 10:02