Reuters
StoryEditor

Zúfalí rodičia hľadajú v Manchestri svoje deti. Matka volala do BBC, iní používajú Twitter

23.05.2017, 10:17
​Zúfalí rodičia, priatelia a príbuzní používajú sociálne siete na hľadanie svojich milovaných, ktorí boli na manchesterskom koncerte Ariany Grande.

"Všetci prosím zdieľajte túto snímku. Moja malá sestra Emma bola na koncerte Ari dnes večer v Manchestri a neodpovedá na telefonáty. Prosím pomôžte mi," stojí v jednej zo správ, v ktorých ľudia na Twitteri zdieľajú fotografie smejúcich sa tínedžerov, s ktorými sa nevedia spojiť po výbuchu na koncerte americkej speváčky Ariany Grande v Manchestri.

​Zúfalí rodičia, priatelia a príbuzní používajú sociálne siete na hľadanie svojich milovaných, ktorí boli na manchesterskom koncerte Ariany Grande. Na koncerte v Manchester Arena došlo k výbuchu, po ktorom podľa polície zomrelo najmenej 22 ľudí a 59 bolo zranených.

Zúfalá matka volala do BBC

Užívateľka Twitteru Erin žiadala podľa agentúry Reuters o pomoc pri hľadaní jej sestry: "Mala na sebe ružovú mikinu a modré džínsy. Jej meno je Whitney." Výbuch otriasol foyer arény, kde tisícky mladých ľudí a ich rodičov mierili von z haly po koncerte. Fanúšikmi 23-ročnej Američanky sú totiž predovšetkým deti a teenageri.

Aj mnoho ďalších používateľov Twitteru sa snažilo spojiť s ľuďmi, ktorí boli na koncerte. Aj keď nebol niekto zranený, mohol ho zasiahnuť psychický šok. Po sociálnych sieťach tak putovali fotky mladých usmievajúcich sa ľudí.

Zúfalá matka mladého dievčaťa Olivie zase volala do BBC a poslala im fotku svojej dcéry, ktorá bola na koncerte s kamarátom. Ani jeden sa po koncerte nehlásil. Kamaráta nakoniec našla aj vďaka sociálnym sieťam v nemocnici, jej dcéra Olivia bola však niekoľko hodín po výbuchu stále nezvestná.

Žena schovala vystrašené deti v hoteli

48-ročná Paula Robinsonová bola s manželom na železničnej zastávke vedľa arény, keď pocítila výbuch a videla tucty mladých kričiacich dievčat ako utekajú od arény. "Začali sme utekať tiež. Bolo to doslova pár sekúnd po explózii. Teenageri utekali s nami," povedala Reuters.

Robinsová vzala desiatky vystrašených dievčat do blízkeho hotela Holiday Inn a zverejnila na Twitteri svoje telefónne číslo, ak by rodičia hľadali svoje deti. Odvtedy jej neprestal mobil zvoniť.

"Rodičia boli zúriví v hľadaní svojich potomkov. Do hotela Holiday Inn nakoniec zamierilo veľa detí, zhruba 60," povedala Robinsová. Tento hotel aj mnohé ďalšie na Twitteri ponúkli, že ich dvere sú otvorené ako prístrešky zadarmo.

Rovnako tak na sociálnych sieťach ponúkali taxikári svoje služby zadarmo a pod hashtagom #RoomForManchester ľudia ponúkali ubytovanie zadarmo, napríklad pre tých, ktorí po koncerte uviazli v meste.

01 - Modified: 2024-04-23 18:47:38 - Feat.: - Title: Pri izraelskom údere na juhu Libanonu zomrela žena a 12-ročné dieťa. Napätie sa zvyšuje 02 - Modified: 2024-04-15 12:05:40 - Feat.: - Title: Pri útoku počas bohoslužby v Sydney utrpelo zranenia viacero osôb, polícia zadržala jedného muža 03 - Modified: 2024-04-17 06:34:52 - Feat.: - Title: ANALÝZA: Na Blízkom východe opäť eskaluje napätie. Hrozí Izraelu veľký konflikt s nevyspytateľným Iránom? 04 - Modified: 2024-04-14 20:01:00 - Feat.: - Title: Izrael má po útoku Iránu pripravené útočné i obranné plány. Čaká sa na rozhodnutie 05 - Modified: 2024-04-14 19:30:00 - Feat.: - Title: Izraelský vojnový kabinet sa zatiaľ nezhodol na reakcii na útok Iránu
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 11:51