putin smiechyoutube
StoryEditor

Rusko je demokratická krajina. Televíziu ani rozhlas nekontrolujeme, tvrdí Putin

14.06.2017, 10:30
Autor:
ČTKČTK

Ruský prezident Vladimir Putin pripustil, že minuloročné víťazstvo Donalda Trumpa v prezidentských voľbách skoro nič nezmenilo vo vzťahoch medzi oboma veľmocami. "Skoro nič," povedal Putin v ďalšej časti zo štvordielneho rozhovoru s americkým režisérom Oliverom Stonom. Rusko označil za demokratickú krajinu.

Rusko: zvrchovaná a demokratická krajina

Putina podľa agentúry TASS rozosmiala Stoneova poznámka, že "Kremeľ má Trumpa v hrsti". Iné ruské médiá skôr zaujalo Putinovo tvrdenie, že ruské televízie nie sú pod kontrolou štátu.

"Máme stovky televíznych a rozhlasových spoločností. Štát ich nijako nekontroluje, proste je to nemožné," vyhlásil Putin. Problém ruskej opozície podľa neho nespočíva v tom, že sa nemôže dostať na obrazovky, ale že nedokáže predviesť voličom výhodnejší program.

Na Stoneovu repliku o "tradične autoritatívnom štáte" zareagoval ruský prezident pripomienkou tisícročnej monarchie, ktorú pri moci vystriedali komunisti, takže až začiatkom 90. rokov začala nová etapa rozvoja, a preto "si nemožno predstaviť, že z jedného dňa na druhý budú u nás také pomery ako v USA, vo Francúzsku či v Nemecku".

Ale "Rusko, cez všetky snahy ho démonizovať, je demokratická krajina - a zvrchovaná", dodal s tým, že takéto štáty možno spočítať na prstoch.

Stone pochlebuje a na smrť nudí

Stone sa prejavoval ako Putinov stúpenec už skôr. Podľa serveru The Daily Beast štvordielny seriál nie je ničím iným ako poľudšťovaním uctievaného hrdinu a zatracovaním Ameriky.

Komentátor ruského servisu BBC sa zase zdôveril, že počas prvého dielu interview mal problém, aby nezaspal. Stone podľa neho nielenže pochlebuje ruskému vodcovi, ale aj "na smrť nudí". A celý čas nezaznela jediná ostrá otázka, až sa zdalo, že pre ruskú propagandistickú televíziu RT pracuje Stone osobne, a nie jeho syn Sean.

Režisér na výhrady svojich kritikov, že pokojne necháva Putina nehorázne klamať, odpovedal: "Robím s ním rozhovor. Prečo by mi klamal?"

01 - Modified: 2024-06-15 22:00:00 - Feat.: - Title: ANALÝZA: Prečo Západ nedokáže vyčerpať Rusko zbrojením 02 - Modified: 2024-06-15 20:30:17 - Feat.: - Title: Medzinárodný olympijský výbor udelil neutrálny štatút zatiaľ 14 Rusom a 11 Bielorusom 03 - Modified: 2024-06-15 15:43:48 - Feat.: - Title: Vyzerá to ako propaganda. Meloniová kritizovala Putinove podmienky pre rokovania o mieri 04 - Modified: 2024-06-15 15:28:02 - Feat.: - Title: Pri ruskom útoku v Doneckej oblasti zahynuli traja ľudia, hlásia ukrajinské úrady 05 - Modified: 2024-06-15 11:05:15 - Feat.: - Title: Nemecko neblokuje nový návrh sankcií Európskej únie proti Rusku, reaguje kancelár Scholz
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
16. jún 2024 01:10