Flickr.com/Chris Combe
StoryEditor

V Dubaji sú rúška povinné vnútri aj vonku, zaočkovaných je pritom už viac ako 80 percent ľudí

27.09.2021, 15:31
Autor:
ČTKČTK
Z nosenia rúšok platia určité výnimky. Nie sú povinné napríklad na pláži či pri bazéne.

V Dubaji musia mať ľudia rúška nasadené vo vnútorných priestoroch, povinné sú aj vonku. V hoteloch, obchodných centrách aj na uliciach sa striktne dbá na dodržiavanie tohto opatrenia.

Na lehátku na pláži alebo pri bazéne ľudia mať rúška nemusia, rovnako ako pri konzumácii jedla a nápojov. Mali by však dodržiavať dvojmetrové odstupy od ostatných. Samozrejmosťou je dezinfekcia a dôkladné umývanie rúk.

Na zakrytie dýchacích ciest stačia v Dubaji chirurgické rúška, respirátor nie je nutný. Rúško musia nosiť všetci ľudia, výnimku majú deti do šiestich rokov.

Úrady Spojených arabských emirátov na svojom oficiálnom webe odporúčajú ochranu nosa a úst už pre deti od dvoch rokov. Rúško je nutné mať správne nasadené, pokiaľ ho človek má pod nosom, zodpovední pracovníci ho upozornia, že je potrebné si ho nasadiť správne.

Napríklad v dubajskom hoteli Rixos the Palm majú informáciu o povinnosti nosenia rúšok na informačných letákoch takmer na každom kroku. V prípade, že niekto sedí v lobby alebo vyjde z reštaurácie a rúško nemá, personál ho okamžite vyzve, aby si ho nasadil. Rúška má tento hotel pre svojich hostí pripravené na niekoľkých miestach zadarmo.

Nedodržanie nariadenia je podľa Tatjany Lahmarovej, zástupkyne riaditeľa jednej z najväčších cestovných kancelárií v SAE Royal Gulf, trestané pokutou 2 000 dirhamov (465 eur). 

V Spojených arabských emirátoch je podľa informácií tamojšieho ministerstva zdravotníctva momentálne kompletne zaočkovaných asi 83 percent populácie.

Podľa Lahmarovej dostala väčšina obyvateľov už aj tretiu dávku vakcíny a začína sa očkovať štvrtou. Očkovanie sa podľa nej uznáva pol roka, potom je nutné preočkovanie, bez neho je človek považovaný za nezaočkovaného.

V emirátoch by mal každý mať nainštalovanú aplikáciu Al Hosn. Kto očkovanie dokončil, nájde v nej pod svojimi prihlasovacími údajmi zelené označenie, dodala Lahmarová.

01 - Modified: 2024-04-23 13:00:00 - Feat.: - Title: Sľúbili im prácu v Rusku. Bez ich zvolenia však skončili na ukrajinskom fronte 02 - Modified: 2024-04-19 08:00:00 - Feat.: - Title: Môže si za záplavy v Dubaji krajina sama? Už roky umelo ovplyvňuje počasie, odborníci v tom majú jasno 03 - Modified: 2024-04-18 10:54:49 - Feat.: - Title: Letisko v Dubaji obnovuje prevádzku, očakávajú meškania letov 04 - Modified: 2024-04-17 07:45:00 - Feat.: - Title: VIDEO Dubaj pod vodou. Krajinou sa prehnali najhoršie búrky v histórii, zaplavilo najrušnejšie letisko aj metro 05 - Modified: 2024-04-13 06:05:15 - Feat.: - Title: Lákavé vône a chute Dubaja
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
24. apríl 2024 06:58