StoryEditor

Z učiteľky foodblogerkou. Aký je recept na úspešné blogovanie o jedle?

05.07.2019, 00:00
Vyšli jej štyri kuchárske knihy a novinky z jej kuchyne na sociálnej sieti sleduje viac ako 20-tisíc nadšencov.

Vy ste pôvodným povolaním učiteľka. Stále učíte?
Áno, samozrejme. Dnes som napríklad ráno vstala, upiekla koláč, aby som vás mala čím ponúknuť, keď prídete. A potom som šla učiť.

Stravujete sa aj vy v školskej jedálni?
Niekedy áno. Pozriem si dopredu jedálny lístok, a keď vidím, že bude jedlo, ktoré mi nechutí, odhlásim sa. Školská jedáleň dokáže spraviť niekoľko vychýrených klasík, ktoré vždy majú úspech – pečené kura, lekvárové buchty či parené buchty, rajčinová polievka... Nemám rada karbonátky, sekanú a podobne.

Azda každá žena, čo má rodinu, varí a pečie, pričom základy má z domu. U vás to bolo ako? Mali ste vzťah k vareniu odmalička?
Kým sme nemali deti, tak sme sa s manželom stravovali prevažne v práci. Ešte aj cez víkendy sme väčšinou jedli buď u mojich, alebo jeho rodičov. Ale keď som pred desiatimi rokmi otehotnela, musela som pre zdravotné problémy zostať doma. A zrazu, keď som sa chcela najesť, musela som si navariť.

Takže dovtedy ste nevarili?
Veľmi nie. Mama veľmi dobre varila a babka piekla vychýrené koláče. Nejaké základy som mala z domu ako každé dievča, ale aj tak som sa mamy pýtala, ako robí perkelt, granadír a podobné typické domáce jedlá. Keďže moje tehotenstvo bolo rizikové, tak som si povedala, že keď si mám pripravovať stravu sama, chcem, aby bola zdravá. A tak som začala vymýšľať zdravšie alternatívy tých typických slovenských pokrmov.

Napríklad?
K perkeltu som spravila halušky zo špaldovej múky, pri pečení som do cesta dala menej cukru, používala som hlavne lokálne a čerstvé suroviny, či už zeleninu, mliečne výrobky, alebo mäso. A to je pre moje recepty t...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-05 09:36:59 - Feat.: - Title: Prečo ceny jedla skokovo stúpli? Zdraženie potravín má aj znaky špekulatívnej bubliny 02 - Modified: 2024-03-22 11:00:00 - Feat.: - Title: Bratislavské pekárne, ktoré sa oplatí navštíviť: Tu si dáš sladké pečivo, rímsku pizzu, dobrú kávu aj bagety ako z Paríža 03 - Modified: 2024-03-24 10:00:00 - Feat.: - Title: Trojročné dievča trpí zriedkavou poruchou: Má nutkanie jesť divné predmety. Pochutí si na omietke aj črepinách skla 04 - Modified: 2024-03-09 09:00:00 - Feat.: - Title: Influencerka chcela brunch zadarmo, dostal sa jej však len výsmech. Reakcia populárnej reštaurácie sa stala virálnou 05 - Modified: 2024-03-04 07:00:00 - Feat.: - Title: Čo sa to vlastne učia? Veľká časť amerických detí si myslí, že slanina či hot dogy sú rastliny a hranolky sú zo zvierat
menuLevel = 1, menuRoute = tema, menuAlias = tema, menuRouteLevel0 = tema, homepage = false
20. apríl 2024 16:55