StoryEditor

Známy slovenský herec: Niektorí sú na mňa ako supy. Desím sa, že vyhrajú fašisti

23.11.2019, 14:00
Slovenský herec JÁN JACKULIAK (41), rodák z Lučenca, strávil väčšiu časť svojho doterajšieho pracovného života v Česku.

Vraj máte rád funky a soul, takže Aretha Franklin, ktorú ste v českej verzii šou Tvoja tvár má známy hlas, dostali hneď v prvom kole, bola celkom zásah do čierneho?
To bola výzva ako blázon, strašne som sa s tým natrápil. Ona je pani speváčka, takže keď mi povedali, že budem spievať práve ju, dosť som sa zdesil.

​Naspievali ste toho v živote viac ako iní vaši kolegovia herci, hrali ste v mnohých muzikáloch...
Ale nie som spevák. Speváci majú talent od prírody, ja to mám vydreté a stále sa učím. V muzikáli Jesus Christ Superstar som hral Judáša a tiež ma dosť potrápil. Už nikdy viac! Aj preto som sa rozhodol, že už muzikály robiť nebudem. Tak teraz pre istotu jeden režírujem, West Side Story v Bratislave. Čoskoro budeme mať premiéru.

Po réžii ste túžili už dlhší čas, v muzikáli Kubo, ktorý bol na jar uvedený v Prahe, ste režijne asistovali. Prečo vás to tak priťahuje?
Vždy mi dosť pracovala fantázia aj pamäť, na JAMU som mal to šťastie, že som dva semestre mohol režijne pracovať s hercami a neskutočne ma to bavilo. Inscenovali sme muzikál Steel Peer od tvorcov Kabaretu, dopadlo to dobre a odvtedy to mám stále nejako v hlave. Je lepšie mať veci vo svojich rukách než stále čakať na telefón.

Nakoľko ste váhali nad prijatím ponuky účinkovať v šou Tvoja tvár má známy hlas?
Tam idete s kožou na trh, ale nejako prehnane som sa nebál, nie som tam kvôli súťaženiu, to už mám za sebou. Ale je fajn občas prekonať sám seba a stále sa učiť nové veci. Mám výborného trénera na spev, takého multifunkčného „chalana“, ktorý ma v každom kole pripravuje a neuveriteľne ma posúva.

To je vaša osobná iniciatíva mimo natáčania?
Jasné, to musíte, inak to nedáte. Mať týždeň na to naučiť sa napríklad Bruna Marsa fakt nie je sranda.

Máte nejaké skryté želanie, koho by ste rád spievali?
Asi to nie je v repertoári, ale rád by som si zaspieval pieseň Confrontation z muzikálu Jekyll & Hyde (muzikál amerického skladateľa Franka Wildhorna, ktorý mal premiéru v roku 1997, pozn. red.).

O tomto muzikáli ste hovorili ako o svojom hereckom sne. Kedy ste sa s touto látkou stretli prvýkrát?
Už v Mestskom divadle v ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-21 14:35:17 - Feat.: - Title: Josef Laufer po 4 rokoch v umelom spánku navždy odišiel. Plánovanú operáciu srdca neprežil 02 - Modified: 2024-04-16 10:27:09 - Feat.: - Title: Ženy po celom svete smútia. Najsexi herec planéty bude otcom 03 - Modified: 2024-04-14 08:51:07 - Feat.: - Title: Po vnučke sa mu narodila ďalšia dcéra. Maroš Kramár sa v 64 rokoch stal štvornásobným otcom 04 - Modified: 2024-04-11 15:55:53 - Feat.: - Title: Herec O. J. Simpson podľahol rakovine. Hviezdu amerického futbalu preslávil aj súdny spor 05 - Modified: 2024-04-06 17:51:27 - Feat.: - Title: Pred tridsiatimi rokmi zomrel Kurt Cobain. Pochmúrny Klub 27 sa každý rok rozrastie o ďalších členov
menuLevel = 1, menuRoute = tema, menuAlias = tema, menuRouteLevel0 = tema, homepage = false
23. apríl 2024 08:32